800 ezer forintos órabérért hagyta el a Premier League-et

Bordeaux, 2016. július 2. A német Jerome Boateng (j) és az olasz Graziano Pellé a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Németország – Olaszország mérkőzésen a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. (MTI/EPA/Fehim Demir)
Vágólapra másolva!
Kezdjük megérteni, hogy az élete formájában futballozó Graziano Pellé a Premier League-ből miért igazolt Kínába. A Santung Luneng heti 350 ezer fontos, azaz 131 millió forintos fizetést ad neki.

A németek ellen büntetőt hibázó olasz csatár számára ismerős is lesz a csapatban, szintén a Santungbam szerepel az egykori Newcastle-csatár Papiss Cissé.

A heti 350 ezres fizetésével Pellé egyúttal betört a legjobban fizetett futballisták élmezőnyébe, most már csak Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Hulk, Neymar és Zlatan Ibrahimovic keresnek nála többet.

A rossz nyelvek szerint a kínaiak azért szorgalmazták a leigazolását, mert azt hitték, hogy köze van a brazil Peléhez - ez persze maximum viccnek jó.

Forrás: MTI/EPA/Fehim Demir

Pellé ezek után elmondhatja, hogy a következő szezonban

2,5 millió euróval többet vihet majd haza, mint a németek szupersztárja, Thomas Müller.

A közel 800 ezer forintos órabérért futballozó Pellét hívta a Chelsea és az Everton is, ám a kínaiak fizetési ajánlatával egyik csapat sem tudott versenyezni.

A jóképű támadót természetesen elkíséri Kínába magyar szerelme, Varga Viktória is.

speechless... thank you Shandong Luneng fans you are amazing !

VIKTORIA VARGA (@vikyvarga) által közzétett fénykép,