Ranieri célja idén is a bennmaradás a Leicesterrel

The celebration of Leicester City league trophy in Bangkok Thailand 2016 May Bangkok Barclays Premier League Claudio Ranieri Wes Morgan Kasper Schmeichel Leicester City FC Vichai Srivaddhanaprabha SQUARE FORMAT
BANGKOK, THAILAND - MAY 19: Goalkeeper of Leicester City Kasper Schmeichel (L), chairman of King Power International Group and owner of Leicester City FC Vichai Srivaddhanaprabha (2nd from L), Wes Morgan (3nd from L) and Leicester City manager Claudio Ranieri (R) stands with the Premier league trophy as the Leicester City team take part in an open-top bus parade through Bangkok downtown to celebrate winning the Barclays Premier League title in Bangkok, Thailand on May 19, 2016. Vinai Dithajohn / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Ha tavaly ötezerszeres pénzt fizettek a Leicester City bajnoki címére, akkor idén még többet kellene, mondja az előző idény angol bajnokának edzője, Claudio Ranieri. Az olasz szakember meglehetősen minimalista célkitűzéssel vág neki a szezonnak.

Az előző idényben óriási meglepetésre az angol bajnokságot tíz pont előnnyel megnyerő Leicester City vezetőedzője, Claudio Ranieri a siker után is óvatos duhaj maradt.

„Első számú cél, a bennmaradás – mondta a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva. – Ha tavaly 5000 az egyhez adták a végső sikerünket, akkor ez idén nyugodtan lehet 6000 az egyhez."

Nehezebb lesz megtartani a trófeát, mint megszerezni volt Forrás: AFP/Christophe Archambault

Ranieri szerint ideje lapozni egyet, túllépni a bajnok i cím mámorán, és reális célokat megofagalmazni.

– hűtötte le a kedélyeket az olasz. Majd hozzátette, ha ez megvan, akkor lehet magasabbra tenni a lécet, megcélozni a mezőny első felét, vagy éppen az európai kupaindulást érő helyeket.

Nem lesz sétagalopp

Ranieri tisztában van vele, hogy hihetetlenül nehéz szezon vár a csapatára. Egyrészt mindenki a bajnokot akarja majd legyőzni, másrészt ott lesz a Bajnokok Ligája, ami „szép kaland, de őrült mértékben emészti az energiákat, főleg mentális téren", végül, de nem utolsó sorban pedig máris meggyengült a csapat.

Riyad Mahrez már és N'Golo Kante már nem fog egymással Leicester-mezben passzolgatni Forrás: AFP/Olly Greenwood

Távozott ugyanis a Chelsea-hez a középpálya motorja, a francia N'Golo Kanté, akinek labdaszerzései nagyon fognak hiányozni, és könnyen lehet, hogy az előző szezonban

mire elrajtol a szezon.

A riválisokról szólva megjegyezte, hogy a Chelsea nagyon jó vásárt csinált honfitársával, Antonio Contéval, José Mourinho pedig az új Sir Alex Ferguson lehet az Old Traffordon, míg Guariola a megfelelő ember a megfelelő helyen.