Fogva tartják az arab sejkek a korábbi szövetségi kapitányt

EB selejtező, labdarúgó európa bajnokság, Victor Piturca, magyar válogatott, EB 16, magyar válogatott, román válogatott
Victor Piturca, coach of Romania's football team gestures during a presser in Mogosoaia training center on November 18, 2013 one day ahead of FIFA world cup 2014 play-off against Greece. AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU
Vágólapra másolva!
A Szaúd-Arábiában edzősködő Victor Piturca felmondott az al-Ittihadnál, de a labdarúgóklubot irányító sejkek keresztbe tettek a trénernek.

A román válogatott korábbi szövetségi kapitánya nem hagyhatja el az országot, mivel a klubtulajdonosok feljelentették a rendőrségen, amiért Piturca egyoldalúan, szerintük jogtalanul bontotta fel a szerződését – írja a Maszol.ro.

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Az edző a Rijádban található román nagykövetséghez fordult segítségért, viszont a szabadságukról sürgősen visszatérő alkalmazottak nem tudtak azonnali megoldást találni a helyzetére. A hírek szerint a nagykövetség 24 órás határidőt adott az egyesületnek a tréner ügyének rendezésére.

Victor Piturca nemrégiben egy feszült beszélgetés után mondott fel az al-Ittihadnál. A 60 éves szakember elsősorban azt kifogásolta, hogy a sejkek a beleegyezése nélkül neveztek ki új másodedzőt, és a csapat nyári edzőtáborát is lefújták. Piturca perrel fenyegetőzik, állítólag milliós nagyságrendű kárpótlást követel, euróban.