A Dortmund nagyon elverte Mourinho Unitedjét

Manchester United competes against Borussia Dortmund at 2016 International Champions Cup in Shanghai China Chinese Shanghai International Champions Cup 2016 Borussia Dortmund Manchester United
Players of Borussia Dortmund celebrate after Pierre-Emerick Aubameyang scored a goal by a penalty shot against Manchester United during the Shanghai match of the 2016 International Champions Cup at the Shanghai Stadium in Shanghai, China, 22 July 2016.
Vágólapra másolva!
A kínai felkészülési mérkőzésen a német ezüstérmes 4-1-re verte a Manchester Unitedet. Az angolok egyetlen gólját is egy (volt) dortmundi lőtte.

Második felkészülési mérkőzése már nem sikerült olyan jól a Manchester Unitednek, mint az első, amit 2-0-ra megnyertek a Wigan ellen. Ezúttal Sanghajban lépett pályára José Mourinho és csapata, az ellenfél pedig a Bundesliga ezüstérmese, a Borussia Dortmund volt.

A 40 fokos pokoli hőségben rendezett meccset a németek nyerték, mégpedig nagyon simán, 4-1-re. Az első gólt Gonzalo Castro lőtte a 19. percben egy kapu előtti kavarodás végén.

Bő negyedórával később Pierre-Emerick Aubameyang értékesítette az Antonio Valencia kezezéséért megadott büntetőt. A második félidőben a Rennes-től frissen vett francia csatár, Ousmane Dembelé növelte háromra a németek előnyét, amit két perccel később

a MU nyári szerzeménye, az éppen a BVB-től érkező örmény Henrih Mhitarjan

állított vissza kétgólosra. A 86. percben Castro állította be a végeredményt egy húsz méterről eleresztett bombával.

Az angol csapatban még mindig nem lépett pályára a spanyol kapus, David de Gea, Wayne Rooney, valamint a Kínába el sem utazó Zlatan Ibrahimovic sem.

Eredmény:
Borussia Dortmund–Manchester United 4-1 (2-0)
g.: G. Castro (19., 86.), Aubameyang (36., 11-esből), Dembelé (57.), ill. Mhitarjan (59.)