Visszatér az olaszok veterán csatárklasszisa

Christian Vieri, foci
Italy's Gloria Azzurre forward Christian Vieri (R) reacts after his second goal against Japan's J League Legend team during an exhibition football match at the National Stadium in Tokyo on June 9, 2013. The game was drawn at 2-2. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
Vágólapra másolva!
Az év szenzációja vagy 2016 legnagyobb átverése? Christian Vieri saját Twitter-oldalán egy videóban jelentette be, 43 évesen visszatér a futballpályára.

A 49-szeres olasz válogatott csatár 2009-ben, azaz hét éve vonult vissza a futballtól az Atalanta játékosaként, de korábban játszott többek között a Juventus, az Atlético Madrid, a Lazio, az Inter, a Milan, a Monaco és a Fiorentina csapataiban is

Pályafutása során egyszer nyert bajnoki címet (1997-ben a Juventusszal), kétszer Olasz Kupát (1993, Torino; 2005, Inter) és egyszer KEK-et (1999, Lazio).

Christian Vieri Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

1999-ben a világ legdrágább játékosa volt, amikor az Inter 49 millió euróért szerződtette a Laziótól. Pályafutása során 374 mérkőzésen 194 gólt szerzett, volt spanyol és olasz gólkirály is.

"Hatalmas hír, Bobo visszatér. Eldöntöttem, Kínában fogok játszani" – nyilatkozta Twitter-oldalán.