Nem ő lesz az új Messi, de azért tud valamit

Alen Halilovic, Hamburg
The new Hamburg SV players Filipo Kostic (l) and Alen Halilovic (c) in action during a training session of the German Bundesliga soccer club Hamburger SV in Hamburg, Germany, 26 July 2016. PHOTO: DANIEL REINHARDT/dpa
Vágólapra másolva!
A horvát Alen Halilovic óriási ígéretként robbant be a focivilágba, 18 évesen már a Barcelonában játszott, ezúttal viszont már új klubjában villogott a harmadik ligás Zwickau ellen.

Halilovic 17 évesen már a horvát nagy válogatottban szerepelt, és alig múlt 18, amikor bemutatkozhatott a Barcelona legjobbjai között.

Úgy tartották, hogy ő lesz az új Messi,

de aztán mintha megtört volna a fejlődés lendülete, kiszorult a Barca keretéből, és az előző bajnokságot már a Sporting Gijonnál töltötte kölcsönben.

Idén nyáron pedig 5,5 millió euróért eladta a Barca a Bundesliga középmezőnyében szerénykedő Hamburger SV-nak, ahol a Zwickau elleni Német Kupa-találkozón mutatkozott be tétmérkőzésen.

És valamit azért hozott magával a Barcelonából, és a tehetségéből is megmaradt ez-az - a 70. percben ő lőtte a mérkőzés egyetlen gólját, nem is akármilyet.