Schwinsteigernek a Manchester United lesz az utolsó klubja

Bastian Schweinsteiger, Manchester United, foci
Manchester United's German midfielder Bastian Schweinsteiger warms up during a training session in Wolfsburg, central Germany, on December 7, 2015, one the eve of the UEFA Champions League Group B second-leg football match VfL Wolfsburg vs Manchester United. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Bastian Schweinsteiger, a Manchester United német labdarúgója szerdán bejelentette, hogy Európán belül biztosan nem vált klubot pályafutása hátralévő részében.

"Ez az utolsó európai klubom. Tisztelem a többi csapatot, de a Manchester United volt az egyetlen, amely rá tudott venni, hogy elhagyjam a Bayern Münchent" - írta közösségi oldalán a 32 éves középpályás.

Bastian Schweinsteiger Forrás: AFP/John MacDougall

A tavaly érkezett Schweinsteigert augusztus elején a tartalékok közé száműzte José Mourinho vezetőedző, a brit sportsajtó pedig úgy értesült, hogy távozik a klubtól, és az Internazionale vagy az AC Milan játékosa lesz. A közelmúltban a Juventus érdeklődéséről, illetve az észak-amerikai profiligából (MLS) és Kínából érkezett megkeresésekről lehetett hallani.

A német válogatottól az Európa-bajnokság után visszavonult középpályás az előző szezonban - amikor Louis van Gaal volt a tréner - 18 meccsen egy gólt szerzett a Manchester Unitedben, de egy makacs térdsérülés nehezítette a dolgát.