Vágólapra másolva!
Király Gábornak a nyári Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, a belgák elleni mérkőzésen bemutatott óriási védése nyerte az európai szövetség honlapján indított szavazást. 

A magyar válogatott kapusa Kevin de Bruyne húsz méterről eleresztett, a léc alá tartó bomba erős szabadrúgását tolta ujjheggyel a lécre, góltól mentve meg ezzel a mieinket. A pályán mindjárt jött is az elismerés:

a belga szélső hitetlenkedő ábrázata felért egy oklevéllel.

A kificamodott kisujját még a pályán helyrerakó 40 éves veterán védését az UEFA is beválasztotta a 2015–2016-os szezon legnagyobb bravúrjai közé, így erre a mozdulatra is lehetett szavazni a szervezet honlapján.

A szavazók többsége - egészen pontosan 34,5 százaléka, azaz 54 228 drukker - pedig úgy látta, hogy ennél nagyobbat egyetlen kapus sem védett a szezonban. Így hiába voltak a listán olyan nagyágyúk, mint Gianluigi Buffon, Manuel Neuer és Hugo Lloris – méghozzá nem elhanyagolható védésekkel – csak a vert mezőnyben végezhettek.

A válogatott ezzel az egyéni díjak tekintetében (is) egy igen sikeres Európa-bajnokságot zárt, hiszen Király védése előtt Gera Zoltán már megkapta a torna góljáért járó elismerést, míg Nagy Ádámot az Eb legjobb fiatal játékosának választották.

A szezon védése szavazás végeredménye:
1. Király Gábor (Magyarország-Belgium) 34%
2. Igor Akinfejev (Oroszország-Anglia) 14%
3. Gianluigi Buffon (Olaszország-Németország) 14%
4. Lukasz Fabiánski (Lengyelország-Svájc) 12 %
5. Manuel Neuer (Bayern München-Arsenal) 12%
6. David Ospina (Arsenal-Barcelona) 4%
7. Hugo Lloris (Franciaország-Németország) 3%
8. Kevin Trapp (Paris SG-Chelsea) 3%
9. Hugo Lloris (Franciaország-Izland) 2%
10. Rémy Descamps (PSG-Chelsea, ifi) 1%