Megvan az új német cséká

Horizontal
Italy's midfielder Emanuele Giaccherini (L) kicks the ball next to Germany's goalkeeper Manuel Neuer during the Euro 2016 quarter-final football match between Germany and Italy at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on July 2, 2016. / AFP PHOTO / GEORGES GOBET
Vágólapra másolva!
Joachim Löw szövetségi kapitány csütörtökön, egy nappal azután jelentette be döntését, hogy a Finnország legjobbjai ellen 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen ünnepélyesen elbúcsúztatták az eddigi csapatkapitányt, Bastian Schweinsteigert.

A Bayern München 30 éves kapusa 2009 júniusa óta 71-szer szerepelt a nemzeti csapatban, tagja volt a 2014-ben világbajnokságot nyerő együttesnek is, illetve rendszerint ő viselte a karszalagot, amikor Schweinsteiger nem volt a pályán. Neuert a nemzetközi szövetség (FIFA) a legutóbbi három szezonban a legjobb kapusnak választotta.

Giaccherini vs. Neuer az Eb-n Forrás: AFP/Georges Gobet

Löw kijelentette, hogy Neuer logikus választás, mert minden tulajdonsággal rendelkezik, ami a vezérszerephez szükséges. A játékos úgy fogalmazott: megtiszteltetés számára, hogy őt választották csapatkapitánynak, egyúttal tisztában van a poszt szimbolikus jelentésével.

A német válogatott vasárnap a norvégok vendégeként kezdi a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatát.