Vágólapra másolva!
Argentína egy félidőt emberhátrányban játszott, de így is legyőzte Uruguayt a dél-amerikai világbajnoki selejtezők hetedik fordulójában.

A hős ki más lehetett volna, mint Lionel Messi, aki az elvesztett Copa América-döntő után hirtelen felindulásból lemondta a válogatottságot, de Uruguay ellen mégis ott volt a pályán, és szokás szerint csapatkapitányként vezette ki a válogatottat, amely immáron új szövetségi kapitánnyal, Edgardo Bauzával készül.

Bauza debütálása jól sikerült, mert Messi góljával nyert Argentína, a Barcelona sztárja a 43. percben talált be, lövése megpattant Giménez lábán, így Muslera mozdulni sem tudott a labdára.

Dybala lemásolta Messi első meccsét

Két perccel Messi 56. válogatottbeli gólja után Dybalát második sárgával kiállították, így a Juventus játékosa ugyanúgy járt, mint anno Messi, a debütálása alkalmával piros lapot kapott.

Az emberelőnyben játszó Uruguay hiába támadott a Suárez, Cavani párossal, az argentinok kihúzták a hátralévő időt. Messi pedig a második félidőben kiosztotta a meccs leglátványosabb kötényét,

nem csoda, hogy egy berohanó drukker megcsókolta a lábát.

Az argentinok a győzelemmel vezetik a csoportot, Uruguay viszont a vereség ellenére maradt második. A brazilok Ecuadorban a magaslati levegő okozta nehézséget is legyőzték, erről bővebben itt olvashat.

Világbajnoki selejtezők, Dél-Amerika, 7. forduló:
Argentína - Uruguay 1-0 (1-0)
gól: Messi (43.)
piros lap: Dybala (45.)

Paraguay - Chile 2-1 (2-1)
gól: Romero (6.), Da Silva (9.), illetve Vidal (36.)
piros lap: Medel (90.)

Az állás: 1. Argentína 14 pont, 2. Uruguay 13 (12-5), 3. Kolumbia 13 (11-8), 4 Ecuador 13 (12-10), 5. Brazília 12 (14-8), 6. Paraguay 12 (9-7), 7. Chile 10, 8. Bolívia 6, 9. Peru 4, 10. Venezuela 1