Vágólapra másolva!
A németek a hajrában mentettek pontot, a Juventus kiütéssel nyert, Nikolicsék ismét kikaptak.Hatodik dortmundi mérkőzésén sem sikerült nyernie a Real Madrid labdarúgócsapatának, a spanyolok 2-2-es döntetlennel utazhattak haza a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában. A Juventus a Dinamo Zagrebnek, az FC Köbenhavn a Bruges-nek négyet vágott, míg Nikolics Nemanja csapata, a Legia ezúttal a Sportingtól kapott ki 2-0-ra.

A BL-csoportkör második fordulójában keddi játéknapján Dortmundban játszották a csúcsmérkőzést, az F csoport rangadóján ugyanis a Real Madrid látogatott a Signal-Iduna-Parkba.

Az első kört mindkét együttes győzelemmel zárta, a madridiak egy elképesztő végjátékban 2-1-re verték otthon a Sportingot, míg a németek Varsóban, Nikolics Nemanja csapatánál, a Legiánál tartottak 6-0-s erődemonstrációt.

Varane-mérleg: egy majdnem öngól és egy gól Forrás: AFP/Odd Andersen

A Real most arra készült, hogy megtörje eddig rossz sorozatát – Dortmundban öt meccsből háromszor kikapott, kétszer döntetlent játszott –, ennek megfelelően a 17. percben vezetést is szerzett. Egy gyors támadás végén Bale kapott nagyszerű labdát, az ötös jobb sarkánál visszasarkalta a labdát, Ronaldo pedig kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

A 43. percben góllá érett a hazai mezőnyfölény, igaz ehhez kellett Navas kapus kapitális hibája is: a Costa Rica-i kapus Guerreiro szabadrúgását maga elé öklözte, de olyan szerencsétlenül, hogy a labda Varane-ról a kapujába gurult. A gólt végül Aubameyang kapta, aki a gólvonalon még beleért (1-1).

A 68. percben ismét a Real szerzett vezetést, Ronaldo balról csavart középre, Benzema lövése a baloldali kapufáról a felső lécre pattant, majd a gólvonal elé, érkezett Varane, és egy lépésről az üres kapuba passzolt (1-2).

De nem sikerült kihúznia a Realnak, a csereként beállt 19 éves török Emre Mor ugyanis új lendületet adott a Dortmundnak, és a 87. percben Schürrle egyenlíteni tudott (2-2).

A csoport másik mérkőzésén a Legia nem tudott sokat újítani, és Nikoliccsal a kezdő tizenegyben sem szerzett gólt Lisszabonban, ahol a Sporting magabiztosan nyert 2-0-ra. A magyar csatár 60 percet kapott.

Az E csoportban a Londonban a Tottenhamet legyőző Monaco otthon 1-1-re végzett a Leverkusennel, a hazaiak gólját Glik a 94. percben szerezte. Az angolok azonban javítottak, és Szon góljával nyertek a CSZKA Moszkva otthonában. Az oroszok sorozatban a kilencedik, angol csapat elleni BL-összecsapáson sem úszták meg kapott gól nélkül.

A G csoportban a Leicester folytatta saját tündérmeséjét, az angol bajnok a belgiumi győzelem után ezúttal az FC Portót verte 1-0-ra, a gólt a nyáron szerződtetett algériai Iszlam Szlimani szerezte, aki legutóbb a lisszaboni Sportingban játszott, és az utolsó három, Porto elleni meccsen ötször is eredményes volt. Most befejelte a hatodikat is.

A másik hazai pályán játszó csapat is nyert, a dán FC Köbenhavn az FC Bruges ellen győzött 3-0-ra.
A H csoportban Lyon után a Juventus is szépen kitömte a Dinamo Zagrebet, az olasz bajnok idegenben a 24. percben szerzett vezetést Pjanic révén (0-1). Hét perc múlva a bosnyák középpályás gólpasszt adott Higuaínnak, aki mellre vette a felívelést, és leesni sem hagyva passzolt a hosszúba (0-2). Az 57. percben Dybala futtából, 25-ről bombagólt ragasztott a kapu jobb oldalába (0-3). A 0-4-es végeredményt Dani Alves a 85. percben állította be.

A csoport másik mérkőzésén a Sevilla maradt veretlen, a spanyolok Ben Yedder találatával verték a Lyont.

Eredmények, Bajnokok Ligája, 2. forduló, E csoport:
AS Monaco (francia) - Bayer Leverkusen (német) 1-1 (0-0)
gól: Glik (90+4.), illetve Hernández (73.)

CSZKA Moszkva (orosz) - Tottenham (angol) 0-1 (0-0)
gól: Szon (71.)

F csoport:
Dortmund (német) - Real Madrid (spanyol) 2-2 (1-1) - az élő közvetítés
gól: Aubameyang (43.), Schürrle (87.), illetve C. Ronaldo (17.), Varane (68.)

Sporting (portugál) - Legia Warszava (lengyel) 2-0 (2-0)
gól: Ruiz (28.), illetve Dost (37.)

G csoport:
FC Köbenhavn (dán) - FC Bruges (belga) 4-0 (0-0)
gól: Denswil (53., öngól), Delaney (64.), Santander (69.), Jörgensen (90.)

Leicester City (angol) - FC Porto (portugál) 1-0
gól: Slimani (25.)

H csoport:
Sevilla (spanyol) - Olympique Lyon (francia) 1-0 (0-0)
gól: Ben Yedder (52.)

Dinamo Zagreb (horvát) - Juventus (olasz) 0-4 (0-2)
gól: Pjanic (24.), Higuaín (31.), Dybala (57.), Dani Alves (85.).