Vágólapra másolva!
Távozott az angol labdarúgó-válogatott éléről Sam Allardyce, aki mindössze 67 napig volt tisztségben, és egy mérkőzésen irányíthatta az együttest. A szakembert a Telegraph buktatta le egy rejtett kamerás felvétellel, amelyben azt ecsetelte, hogyan lehet a játékosvásárlásra vonatkozó szabályokat megkerülni.

Távozott posztjáról Sam Allardyce, az angol labdarúgó-válogatott korrupciós botrányba keveredett szövetségi kapitánya.

A 61 éves menedzser alig 67 napig irányította az angol válogatottat. Távozásának hírét kedd este jelentette be az angol szövetség (FA), amely szerint a döntés közös megegyezéssel született. A szövetségi kapitányi tisztséget ideiglenesen Gareth Southgate veszi át.

Allardyce távozásának előzményeként a Telegraph című konzervatív brit napilap kedden kezdődött cikksorozatában feltárta, hogy a szakvezető az FA átigazolási szabályainak kijátszására adott tanácsokat a lap - magukat üzletembereknek kiadó - újságíróinak, és arra is felhasználta pozícióját, hogy egy 400 ezer fontos (150 millió forintos) - egyelőre közelebbről nem részletezett - ügyletben közbenjárjon.

Sam Allardyce Forrás: AFP/Joe Klamar

Az FA azonnal vizsgálatot indított, amelyet kedden le is zárt, megállapítva, hogy Allardyce nem megfelelő magatartást tanúsított.

„Allardyce elfogadhatatlanul viselkedett, elismerte a hibáját és bocsánatot kért. A szövetség elsődleges feladata, hogy megvédje a futball érdekeit, a mindenkori szövetségi kapitány pedig olyan posztot tölt be, ahol erős vezetésről kell tanúskodni, és tiszteletet kell mutatni" – áll az FA közleményében.

A szakember mindössze egy mérkőzésen ülhetett a kispadon, azt Anglia idegenben 1-0-ra megnyerte Szlovákia ellen. Legközelebb október 8-án Máltát fogadja, majd három nappal később Szlovéniában lép pályára világbajnoki selejtezőn.