Simeone hősként ünnepli a Bayern-verő Atléticót

Bayern München Atletico Madrid BL
Atletico Madrid's forward Fernando Torres (L) vies with Bayern Munich's defender Jerome Boateng during the UEFA Champions League Group D football match Club Atletico de Madrid vs FC Bayern Munich at the Vicente Calderon stadium in Madrid on September 28, 2016. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a klubnál töltött eddigi időszaka egyik legnagyobb győzelmeként értékelte a Bayern München elleni szerdai 1-0-ás sikert.

"Minden tetszett, amit a csapat csinált a pályán" - nyilatkozott lelkesen az argentin szakember, aki 2011 óta ül a spanyol csapat kispadján. - A játékosok tudták, hogyan gyakoroljanak nyomást az ellenfélre, hogyan védekezzenek, és hogyan lendüljenek át ellentámadásba. Amikor küzdenünk kellett, megtettük. Végig energikusak voltunk egy kemény ellenféllel szemben.

mióta én vagyok a trénere."

A meccs egyetlen gólját szerző Yannick Carrasco szintén boldogan összegzett a meccs után, megjegyezve, hogy az első félidőben lőtt találatánál szerencséje is volt. "A kapufáról a kapuba pattant a labda. Tavaly az ilyen lövések rendre kifelé jöttek" - emlékeztetett a középpályás.

Remek meccset játszott a két csapat Forrás: AFP/Javier Soriano

A Bayern München az első vereségét szenvedte el Carlo Ancelotti irányításával, egyúttal

nem tudta megszakítani rossz spanyolországi sorozatát.

Az elmúlt három évben ugyanis a BL-elődöntőjében járt a Primera División csapatainál, és a Real Madrid, az FC Barcelona, majd idén májusban az Atlético Madrid pályáján is kiesett.

Ancelotti nyugtatgat

A müncheniek nem játszottak hatékonyan, a második félidő egyes szakaszaiban ugyan fölényben voltak, ám nem sikerült bevenniük a madridi kaput. "Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ugyanakkor

Túl lassúak voltuk, így pedig nem tudtunk elég helyzetet kialakítani" - értékelt az érzékelhetően elégedetlen olasz szakember, aki gyorsan leszögezte, hogy nem kell sokáig rágódni a vereség miatt. - "Még mindig a szezon korai szakaszában járunk, ráadásul még az élen végezhetünk a csoportban."

Sikerével az Atlético Madrid hat ponttal a csoport élére állt, a Bayern hárommal a második, míg a szerdán egymással döntetlenre végzett Rosztov és PSV egy-egy ponttal követi őket.