Elfogadhatatlanul viselkedett, kirúgták a válogatottból

Graziano Pellé, foci
Italy's forward Graziano Pelle looks at the ball during the friendly football match Italy vs France on September 1, 2016 at San Nicola stadium in Bari. / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
Vágólapra másolva!
Graziano Pellé a lecserélésekor nem fogott kezet Giampiero Ventura szövetségi kapitánnyal az olasz labdarúgó-válogatott spanyolok elleni csütörtöki világbajnoki selejtezőjén, ezért kikerült a nemzeti csapat keretéből.

A kínai Shandong Luneng 31 éves csatárát az 1–1-es döntetlennel zárult találkozó 60. percében Ciro Immobile váltotta, Pellé ekkor nem fogadta el a kapitány felé nyújtott kezét, elsétált mellette.

Az olasz szövetség pénteki közleménye szerint Pellét visszaküldték a klubjához, így biztosan nem lép pályára vasárnap a Macedónia elleni idegenbeli találkozón.

Graziano Pellé Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Pellé Instagramon kért elnézést az incidens miatt, "elfogadhatatlannak" minősítve saját viselkedését. "Vállalom a felelősséget azért, ami történt" - írta.

Gian Piero Ventura ugyanakkor nem haragszik a futballistára: "Ideges volt, de szerintem nem a csere miatt, hanem azért, ahogyan addig játszottunk" - mondta a kapitány.