Retteg a BL-kizárástól a Legia

Legia, foci, szurkolók
Legia Warsaw football fans are escorted by Spanish poilce into the stadium to take their seats ahead of the UEFA Champions League football match Real Madrid CF vs Legia Legia Warszawa at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 18, 2016. Three Polish football fans were arrested today after they attacked waitresses in a bar in the La Latina district of Madrid, stealing the mobile phone of one woman and attempting to rob cash from the till, a police spokesperson confirmed to AFP. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A lengyel Legia Warszawa vezetői attól tartanak, hogy szurkolóik madridi rendbontása miatt a csapatot kizárják a labdarúgó Bajnokok Ligájából.

Kedden a varsóiak 13 drukkerét őrizetbe vették a címvédő Real Madrid otthonában rendezett csoportmérkőzés előtt. A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint a huligánokat a közrend megzavarásával, garázdasággal, hatósági személlyel szembeni ellenállással és rablással vádolják.

A hatóságok közlése szerint közülük kilencen nem hagyhatják el az országot, ameddig vizsgálat zajlik ellenük. Az összecsapásokban 12 személy - köztük három spanyol rendőr - sérült meg. A meccset 5-1-re a Real nyerte.

A magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia híveinek bő egy hónapon belül ez volt a második balhéjuk, ugyanis szeptember 14-én a Borussia Dortmund látogatásakor sértő rigmusokat skandáltak, pirotechnikai eszközöket használtak, és megpróbáltak átjutni a németek szektorába. Ezért a pont nélkül álló varsói csapat november 2-án zárt kapuk mögött fogadja a Real Madridot, mellékbüntetésként pedig 80 ezer eurót be kell fizetnie az európai szövetség kasszájába.

Lengyel szurkolók Madridban Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Seweryn Dmowski, a klub kommunikációs vezetője elmondta: a madridi találkozót megelőzően nem hivatalosan figyelmeztették őket, hogy újabb szurkolói atrocitások esetén akár ki is zárhatják a csapatot a BL-ből.

"Semmiféle hivatalos levelet nem kaptunk az UEFA-tól, de a mérkőzésellenőr is azt sugallta, hogy ez lehetséges" - tette hozzá.

Az összecsapásokról felkerült néhány videó a közösségi oldalakra, a vendégdrukkerek madridi látogatására azonban egyáltalán nem az erőszakos magatartás volt jellemző.