Guardiola bezárkózott csapatával az öltözőbe

Pep Guardiola, Manchester City, foci
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Southampton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on October 23, 2016. The game finished 1-1. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Southampton elleni 1–1-es döntetlen alaposan kiboríthatta Pep Guardiolát, a Manchester City futballcsapatának edzőjét, aki a mérkőzés után 45 percre bezárkózott csapatával az öltözőbe. Állítása szerint csak kóláztak és vörösbort ittak.

Alaposan megtorpant a Manchester City labdarúgócsapata, amely tíz győzelemmel kezdte a szezont Pep Guardiola vezetésével, a legutóbbi öt mérkőzésen azonban nyeretlen maradt.

Az angol együttes vasárnap hazai pályán játszott 1–1-es döntetlent a Southamptonnal úgy, hogy John Stones kapitális hibáját (utolsó emberként elpasszolta a labdát) Nathan Redmond kihasználta, a hazaiak szerencséjére azonban a cserejátékos, Kalechi Iheanacho ki tudott egyenlíteni.

Kilenc forduló után a Premier League élén három húszpontos csapat áll, a Manchester City jobb gólkülönbségével még az élen áll, Guardiola azonban nagyon elégedetlen a legutóbbi meccseken látottakkal.

Főhet Guardiola feje Forrás: AFP/Paul Ellis

A vasárnapi bajnoki után háromnegyed órára bezárkózott a csapattal az öltözőbe, ahol alapos fejmosást tarthatott. Végül újságírói kérdésre bizarr választ adott arra, mi is történt az öltözőben: „Csak kóláztunk és vörösbort ittunk” – nyilatkozta.

A javításra szerdán lesz lehetőség legközelebb, akkor a City városi rangadót vív a Manchester Uniteddel az Old Traffordon a Ligakupában. A felek a szezon során egyszer már megmérkőztek ebben a felállásban: a szeptember 10-i bajnokit a Manchester City idegenben 2–1-re megnyerte.