Kőkemény ellenfelet kapott a Hertha a kupában

Dárdai Pál, hertha, foci
Hertha Berlin's Hungarian head coach Pal Dardai gestures during warm up prior during the German first division Bundesliga football match between Hertha BSC Berlin and FC Cologne in Berlin, on October 22, 2016. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
Éjszaka sorsoltak a labdarúgó Német Kupában, a Dárdai Pál irányította Hertha BSC az egyik legnehezebb feladatot kapta, ugyanis Dortmundban kellene kiharcolnia a továbbjutást a legjobb 16 között.

„Dortmundban kell játszanunk, ez nagyon kemény sorsolás. De mindent el fogunk követni azért, hogy a negyeddöntőbe jussunk" – idézte a Hertha honlapja Dárdai Pált.

A két csapat áprilisban a berlini Olimpiai-stadionban az elődöntőben csapott össze, akkor a Dortmund sima 3-0-s győzelemmel jutott be végül a fináléba. A felek a 2016-17-es idényben is összecsaptak már egyszer, október 14-én, ugyancsak Dortmundban 1-1 lett a végeredmény úgy, hogy a hazaiak a 80. percben egyenlítettek Aubameyang révén.

Dárdai Pál Forrás: AFP/Odd Andersen

A címvédő Bayern München a Wolfsburgot fogadja, míg a Hamburg a Kölnnel csap össze. A nyolc között biztosan lesz két alacsonyabb osztályú csapat, ugyanis a Leverkusent búcsúztató harmadosztályú Sportfreunde Lotte a Bundesliga 2-ben szereplő 1860 Münchent, míg a Darmstadtot kiverő negyedik ligás Astoria Walldorf a másodosztályú Arminia Bielefeldet fogadja.

A mérkőzéseket február 7-én és 8-án rendezik meg.

A Német Kupa nyolcaddöntőinek párosítása:
Dortmund – Hertha
Hamburg – 1. FC Köln
Sportfreunde Lotte (III.) – 1860 München (II.)
Sandhausen (II.) – Schalke
Hannover (II.) – Eintracht Frankfurt
Bayern München – VfL Wolfsburg
Greuther Fürth (II.) – Borussia Mönchengladbach
Astoria Walldorf (IV.) – Arminia Bielefeld (II.).