Vágólapra másolva!
Kevés katartikusabb érzés van annál, mint amikor az ember kedvenc csapata egy reménytelennek látszó szituációban elkezd felzárkózni, aztán egyenlít, és végül megszerzi a mindent eldöntő gólt is. Na, idén éppen ez hiányzik a Premier League-ből.

Alex Ferguson idején a Manchester United igazi mestere volt ennek a műfajnak, a legendás edző utolsó idényében, a 2012-2013-as bajnokságban

a MU a 38 meccséből kilencet nyert meg hátrányból,

vagyis úgy lett bajnok, hogy a találkozók negyedén fordítani tudott.

Utoljára a Liverpoolnak sikerült

Abban a szezonban az összes bajnoki 15,5 százaléka végződött úgy, hogy a vesztésre álló csapat feltámadt, ez a legmagasabb szám ebben a kategóriában a Premier League történetében.

Az idei bajnokságból kilenc forduló, vagyis kilencven meccs ment le, és ezek közül mindössze nyolc végződött fordítással, ez 8,9 százalékot jelent.

Ennél csak egyszer voltak egyoldalúbbak a meccsek, a 2005-2006-os bajnokságban,

amikor csak a mérkőzések 8,7 százalékán fordult elő, hogy a vesztésre álló csapat örülhetett a végén. A Premier League bevezetése óta egyébként 10,9 százalék az átlag.

Izgalomban nincs hiány a PL-ben, de a nagy fordítások mintha eltűntek volna Forrás: AFP

A mostani bajnokságban a legutóbbi 28 meccsen az a csapat győzött, amely megszerezte a vezetést. Utoljára a Liverpool támadt fel október 1-én, amikor a Swansea otthonában 0-1-ról nyert Roberto Firmino és James Milner góljaival.

De mi lesz a Southampton-Chelsea-n?

Ebben az idényben amúgy jellemző, hogy az előzetesen esélytelenebbnek tartott csapatok kitartanak a végéit, a Watford például nem zuhant össze a MU egyenlítése után, hanem újabb két góllal behúzta a meccset. De a legutóbbi fordulóból is tudunk példát mondani, a Southampton kihúzta 1-1-gyel a Manchester City otthonában, pedig Iheanacho egyenlítőgólja után még 35 perc hátra volt a meccsből.

A mostani fordulóban a Chelsea a Southampton vendége lesz, és ebben a párosításban

a legutóbbi tíz meccsből nyolcszor nem tudott nyerni az a csapat, amelyik vezetést szerzett.

A nyolc találkozóból ötször egyenesen rosszul járt az a csapat, amelyik először talált be, a legutóbbi idényben mindkétszer ez volt a forgatókönyv. A Chelsea otthon vezetett ugyan 1-0-ra, de végül kikapott 3-1-re, majd idegenben 0-1-ről győzött 2-1-re.