Nikolics gólja is kellett a Legia bravúrjához

Dundalk v Legia Warsaw: UEFA Champions League Aviva Stadium Club Soccer Dublin - Republic of Ireland HORIZONTAL Ireland Legia Warsaw Match - Sport PENALTY Photography Qualification Round Scoring Soccer SPORT STADIUM UEFA Champions League Calcio - Sport Ca
Nemanja Nikolic of Legia celebrates after score during the UEFA Champions League Play-Offs 1st leg between Dundalk FC and Legia Warsaw at Aviva Stadium in Dublin, Ireland on August 17, 2016 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A lengyel élvonalbeli bajnokságban a Legia Warszawa idegenben 0–2-ről fordítva 4–2-re legyőzte a Korona Kielce csapatát.

Az Ekstraklasa 14. fordulójában a Nikolics Nemanját a 73. percig a soraiban tudó címvédő Legia Warszawa 0–2-es hátrányból fordítva győzött 4–2-re a sereghajtó Korona Kielce otthonában.

Nem panaszkodhattak a nézők a fordulatok hiányára. A Korona a 12. percben már 2–0-ra vezetett, fél óra elteltével azonban szépített a Legia, majd a 49. percben a játékvezető kiállította a hazaiak spanyol középpályását, az első gólt szerző Palancát.

Nyolc perccel később jött Nikolics egyenlítő gólja, egy csapattárs lövése után került elé a labda, ő pedig magabiztosan vágta a kapuba.

Majd egy hazai öngólnak köszönhetően már a Legiánál volt az előny. Az udvarias vendégek azonban úgy érezték, hogy ezt mégsem illik, ezért tőlük Pazdan jutott a kiállítás sorsára a 70. percben.

A vendégek edzője, Jacek Magiera három perccel később lehívta a pályáról Nikolicsot, majd a 83. percben a svájci Prijovic eldöntötte a mérkőzést.

A győzelem azt jelenti, hogy a Legia 19 ponttal már az 5. helyen áll, de a hátránya még így is kilenc pont az éllovas Lechia Gdanskhoz képest.

Eredmény:
Ekstraklasa, 14. forduló
Korona Kielce – Legia Warszawa 2–4 (2-1)

g.: Palanca (8., 11-esből), Grozelak (12.), ill. Guillherme (29.), Nikolics (57.), Rymaniak (61., öngól), Prijovic (83.)
piros lap: Palanca (49.), ill. Pazdan (70.)