Southgate marad az angol fociválogatott kapitánya

Gareth Southgate
England's Interim manager Gareth Southgate takes his seat for the English Premier League football match between Burnley and Manchester City at Turf Moor in Burnley, north west England on November 26, 2016. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Gareth Southgate maradt az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az U21-es válogatott edzője szeptemberben, a korrupciós botrány következtében lemondott Sam Allardyce utódjaként került ideiglenesen a felnőtt csapat élére. Az angol szövetség (FA) szerdán bejelentette, hogy a 46 éves trénert véglegesítették a szövetségi kapitányi poszton, szerződése a 2020-as Európa-bajnokság végéig szól, amelynek az elődöntőit és fináléját éppen a londoni Wembley-stadionban rendezik.

"Nagyon büszke vagyok a kinevezésemre, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy

úgyhogy szeretném eredményesen végezni a munkámat. Az elmúlt négy meccsen is élveztem a közös munkát a játékosokkal, és hiszek benne, hogy óriási potenciál van a csapatban" - nyilatkozta Southgate.

Forrás: AFP/Oli Scarff

Irányításával egyelőre veretlenek az angolok,

ugyanis Skóciát és Máltát legyőzték, Szlovéniával döntetlent játszottak a világbajnoki selejtezősorozatban, a spanyolokkal pedig szintén döntetlenre végeztek barátságos meccsen. Az angolok legközelebb a világbajnoki címvédő németekkel játszanak, a márciusi barátságos meccs után pedig Litvániával találkoznak a világbajnoki selejtezősorozatban.

Az egykori védőjátékos, Gareth Southgate 57 alkalommal lépett pályára az angol válogatottban, és tagja volt az 1996-os hazai rendezésű Eb-n elődöntős együttesnek. Edzőként 2006 és 2009 között a Middlesbrough csapatát, az elmúlt három évben pedig hazája U21-es válogatottját irányította.