Vágólapra másolva!
Rossz hírek érkeztek a Serie A-ban szereplő Palermo magyar futballistáiról. Egy szaklap szerint Sallai Roland az olasz bajnokság mezőnyének leggyengébb játékosa, míg a szicíliaiak szerdán kirúgott vezetőedzője úgy véli, ő és Balogh Norbert nem ütik meg a Palermo szintjét.

Az olasz bajnokság 2016-2017-es szezonjából eddig 14 fordulót játszottak le, a tabellát a Juventus vezeti. Teszi ezt annak ellenére is, hogy a tíz legjobb teljesítményt nyújtó labdarúgó között csak egy Juve-játékos szerepel, Paulo Dybala.

A szezon első harmadának legjobbja Andrea Belotti,

a Torino 22 éves támadója 6.79-es átlagos osztályzattal büszkélkedhet. A második helyen a Napoli csatára, a szintén 22 éves Arkadiusz Milik áll (6.64), de őt csak 2017-ben láthatjuk ismét futballozni, mert súlyosan megsérült a térde. A listán kizárólag olyan játékosok szerepelnek, akik a 14 bajnoki mérkőzés legalább ötven százalékán pályára léptek.

A SERIE A 10 LEGJOBB TELJESÍTMÉNYT NYÚJTÓ JÁTÉKOSA

1 - Andrea Belotti (Torino) 6.79
2 - Arkadiusz Milik (Napoli) 6.71
3 - Ciro Immobile (Lazio) 6.64
4 - Mattia Caldara (Atalanta) 6.63
5 - Paulo Dybala (Juventus) 6.63
6 - Edin Dzeko (Roma) 6.61
7 - Iago Falque (Torino) 6.55
8 - Luis Muriel (Sampdoria) 6.50
9 - Franck Kessié (Atalanta) 6.50
10 - Felipe Anderson (Lazio) 6.50
*forrás: tuttomercatoweb.com

A leggyengébb teljesítményt nyújtó játékosok között nagyágyúkat is találunk, mint az interes Geoffrey Kondogbia, Manolo Gabbiadini (Napoli) vagy Jeison Murillo (Inter).

A legrosszabb átlagot azonban a 19 éves Sallai Roland, a Palermo magyar játékosa kapta.

A SERIE A 10 LEGGYENGÉBB TELJESÍTMÉNYT NYÚJTÓ JÁTÉKOSA

1 - Sallai Roland (Palermo) 5.36
2 - Lorenzo Crisetig (Crotone) 5.44
3 - Manolo Gabbiadini (Napoli) 5.44
4 - Nicola Murru (Cagliari) 5.45
5 - Jeison Murillo (Inter) 5.45
6 - Oscar Hiljemark (Palermo) 5.45
7 - Emil Krafth (Bologna) 5.5
8 - Nicolò Barella (Cagliari) 5.5
9 - Panajotisz Tahcidisz (Cagliari) 5.5
10 - Geoffrey Kondogbia (Inter) 5.5
*forrás: tuttomercatoweb.com

„Mindenki tudja, hogy azért rendelkezem ilyen gyenge osztályzattal, mert az Udinese ellen kiállítottak, és akkor lehúzták az értékelésemet négyesre, de azonkívül mindig hatos feletti érdemjegyet kaptam. Egyébként sem foglalkozom az ilyen jellegű összeállításokkal, mert csalókák,

– nyilatkozta a hírre reagálva Sallai Roland a Borsnak.

Összehasonlításképp megnéztük a WhoScored adatbázisát is. Sallai az osztályzatok átlaga alapján 483 futballista közül a 470. a Serie A teljes mezőnyében.

Sallai Roland szerint a statisztikák csalókák Forrás: Felhasználó

A Palermo 14 forduló után az olasz bajnokság utolsó (20.) helyén áll, egy győzelemmel és összesen hat ponttal. A csapat szerda este hazai pályán kiesett az Olasz Kupából a másodosztályú Spezia ellen, a továbbjutásról 0-0-s rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyespárbaj döntött.

Sallai Roland kezdőként végigjátszotta a találkozót, több ígéretes helyzete is akadt, de nem tudott betalálni. Magyar csapattársa, a 21 éves Balogh Norbert a 91. percben állt be, a meccs végén tizenegyest hibázott.

Pedig hős lehetett volna, ha berúgja, a Palermo jut tovább, de lövését kivédte a Spezia kapusa.

Balogh Norbert sem áll sokkal jobban Sallainál: a Serie A 483 futballistájából a 445. a WhoScored osztályzatai alapján.

A mérkőzés után Maurizio Zamparini, a Palermo edzőfaló elnöke menesztette Roberto De Zerbit, aki állítólag szembeszegült az utasításával. A kupameccs előtt Zamparini azt kérte, a legjobb kezdőcsapattal álljon fel, mert a hátuk mögött hét vereséggel lélektanilag rendkívül fontos a továbbjutás kérdése.

Az edző ennek ellenére több cserejátékost nevezett a kezdőbe. Zamparini később úgy nyilatkozott, hogy De Zerbi ezt szándékosan tette, pont azért, hogy kirúgják.

Szerda estétől már nem De Zerbi a Palermo edzője Forrás: Palermo/Twitter

De Zerbi egyébként egész sokáig húzta a Palermo kispadján, hiszen majdnem három teljes hónapon át irányította a csapatot, a második fordulót követően váltotta Davide Ballardinit. A Spezia elleni kupamérkőzés előtt a csapat két magyar játékosáról is nyilatkozott.

„Balogh Norbert és Sallai Roland egy eltérő futballkultúrából érkeztek, onnan, ahol a játék taktikai része nem fontos.

idézi az ilovepalermocalcio.com a menesztett szakembert.

A Palermónál a folytatásban Eugenio Corini ül le a kispadra.