Édesapja szerint még visszatérhet a pályára az egyik túlélő

Helio Hermito Zampier Neto, Chapecoense, túlélő
(FILES) This file photo taken on November 23, 2016 shows Neto (L) of Brazil's Chapecoense vying for the ball with Ezequiel Cerutti (R) of Argentina's San Lorenzo, during their 2016 Copa Sudamericana semifinal second leg football match held at Arena Conda stadium, in Chapeco, Brazil. A plane carrying 81 people, including members of a Brazilian football team, crashed late on November 28, 2016 near the Colombian city of Medellin, officials said. One of the survivors is Chapecoense Real's football player Helio Hermito Zampier Neto, who is being evacuated, according to the National Unit of Risk Management (UNGRD). / AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
A hétfői repülőbalesetet túlélő három Chapecoense-játékos közül az egyiknek még maradt esélye, hogy egyszer újra pályára lépjen.

A szerencsétlenséget egy kapus és két mezőnyjátékos élte túl. Utóbbiak közül a 31 éves Helio Hermito Zampier Neto állapota ugyan súlyos, de nem válságos, és az orovosok jó esélyt látnak rá, hogy teljesen felépüljön. Ahogy az édesapja is.

„A fiam egyre jobban van – írta a Facebookon. –

A BBC értésülései szerint Netón tüdő-, térd-, derék- és fejműtet is végre kellett hajtani, de az állapota a számos sérülés ellenére is bizakodásra ad okot.

A csapat másik két életben maradt játékosa közül a védő Alan Ruschel gerincét kellett műteni, míg a kapus, Jakson Ragnar Follmannak a jobb lábát amputálni kellett.

Helio Hermito Zampier "Neto" Forrás: AFP/Eitan Abramovich

A sportolókhoz hasonlóan továbbra is a medellini kórház intenzív osztályán kezelik Rafael Henzel újságírót, míg a személyzet két túlélő tagja, Ximena Suárez és Erwin Tumiri van a legjobb állapotban, ők nincsenek intenzív osztályon.