Japán győzelemmel indult a klubvilágbajnokság

FIFA Club World Cup Kashima vs Auckland City
Kashima Antlers' Mu Kanazaki (33) of Japan reacts after scoring a header against Auckland City of New Zealand during the second half of their match at the FIFA Club World Cup soccer tournament at Nissan Stadium in Yokohama, Dec. 8, 2016.Antlers beat Auckand City 2-1 to advance to a quarterfinal against African champion Mamelodi Sundowns in Osaka on Dec. 11. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A japán bajnok, Kasima Antlers 2-1-re legyőzte az Auckland City csapatát a klubvilágbajnokság első mérkőzésén Jokohamában.

A japán bajnok és az óceániai Bajnokok Ligájának győztese egyfajta selejtezőt játszott a negyeddöntőbe jutásért. A vezetést az Auckland City szerezte meg a dél-koreai Kim Dae-Uk révén, a Kasima azonban a második félidőben előbb egyenlített, majd három perccel a rendes játékidő vége előtt a győztes gólt is megszerezte.

Az első negyeddöntőben a Kasima a dél-afrikai Mamelodi Sundwonsszal (az afrikai BL győztesével) csap össze, míg a másik ágon a mexikói América (a CONCACAF BL győztese) és a dél-koreai Jeonbuk Motors (az ázsiai BL győztese) mérkőzik meg december 11-én. Ezt követően kapcsolódnak be a mókába a nagymenők: 14-én a Libertadores Kupa-győztes kolumbiai Atlético Nacional küzd meg az első negyeddöntő továbbjutójával, míg

egy nappal később a Real Madrid lép pályára

a második negyeddöntő győztese ellen.

Eredmény, Klubvilágbajnokság, selejtező:
Kasima Antlers – Auckalnd City FC 2-1 (0-0)