Elsüllyedt egy futballcsapatot szállító hajó Ugandában

Albert-tó, Uganda
People help a man to come ashore from Lake Albert, on December 26, 2016 in Buliisa, after at least 30 Ugandan members of a village football team and their fans drowned when their boat capsized on Lake Albert during a party. Police officers working with local fishermen managed to rescue 15 of the revellers, who were heading from the village of Kaweibanda in the western Buliisa District to watch a friendly Christmas Day match in Hoima District, Rutagira said. / AFP PHOTO / -
Vágólapra másolva!
Elsüllyedt egy hajó az Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság közötti Albert-tavon. A hajón utazott egy futballcsapat is, amelyik egy barátságos mérkőzésre tartott.

Legalább 30 ember meghalt, amikor egy futballcsapatot és a szurkolóit szállító hajó elsüllyedt az Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság közötti Albert-tavon - írja az Africanews.com. A hajó Kaweibanda faluból indult fedélzetén a barátságos mérkőzésre Hoimába induló helyi futballcsapattal, illetve annak szurkolóival.

A tó ugyan csendes volt, azonban a helyi rendőrség beszámolója szerint a hajón tartózkodókról ez már korántsem volt elmondható.

Halászok segítik a mentést Forrás: AFP/-

"A hajó jócskán túlterhelt volt, legalább 45-en voltak a fedélzeten. Szórakoztak, táncoltak, többen részegek is voltak. A baj abból lett, amikor a többség a hajó egyik oldalára tódult, amitől az felborult."

A hatóságok eddig tizenöt embert mentettek ki, de úgy gondolják, hogy az áldozatok száma kétszer ennyi is lehet. A mentésben a helyi halászok is segítségükre vannak.

Az Albert-tavon, Afrika hetedik legnagyobb taván nem ritkák a kisebb-nagyobb balesetek, 2014 márciusában 210 ember halt meg és többen eltűntek, amikor egy kongói menekülteket szállító hajó borult fel és süllyedt el.