Vágólapra másolva!
Kedden kezdte meg az edzéseket a karácsonyi és újévi szünet után a Hertha a Bundesligában. Dárdai Pál vezetőedzőt egyáltalán nem hagyja hidegen, hogy milyen állapotban tértek vissza a játékosok, aki több mint két kilót felszedett, az fizethet.

A berlini csapatnál mindenki személyre szabott edzéstervet kapott Henrik Kuchno erőnléti edzőtől azért, hogy a téli szünet során is jó formában maradjanak. "Mindenkinek meg kellett tartania az ideális súlyát. Akire több mint két kiló felesleg került, az büntetést kap" - nyilatkozta a BZ-Berlin.de weboldalnak Dárdai Pál.

Dárdai Pál szeretné, ha a szezon végén is harmadik lenne a Hertha Forrás: AFP/Daniel Roland

A Herthánál nem titkolják, hogy milyen következményekkel járnak az egyes kihágások. Ha egy játékos elkésik az edzésről, akkor percenként 25 eurót (7750 forint) kell fizetnie, de öt percnél ez az összeg már 250 (77 500) euró. Aki egy egész edzésről lemarad, annak 800 eurót (250 ezer) kell bedobnia a kasszába. Arról nem tudni viszont, hogy a karácsonyi hízás mennyibe fájhat az érintetteknek.

Októberben a Hertha 1-1-re végzett idegenben a Dortmunddal, és a meccsen Valentin Stocker gólt szerzett, de begyűjtött egy piros lapot is. Utóbbi miatt meg kellett hívnia az egész csapatot egy "Gorilla Barbecue" hamburgerre a balszélsőnek, aki tavaly októberben, a magyarok elleni vb-selejtező 89. percében lőtt győztes gólt a svájci válogatottban.

"Az efféle akciók erősítik a csapatszellemet" - mondta a hamburgerezésről Dárdai. A futballistáknak nem okozhat nagy gondot egy vacsora kifizetése, a közösen eltöltött idő viszont sokat jelenthet a herthások számára.

Stocker gólt lőtt, pirosat kapott, vacsorát fizethetett Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A berliniek január 7. és 14. között Mallorcán edzőtáboroznak majd, és csak a teljesen egészséges játékosok tarthatnak a kerettel, így a térdsérüléssel bajlódó Ondrej Duda és a bokáját fájlaló Arne Maier sem megy Spanyolországba, de vélhetően Alexander Baumjohann sem utazhat.

Kedden dőlt el véglegesen, hogy

Jens Hegeler a Bristol Citybe igazolt,

Salomon Kalou az Afrika-kupán szerepel Elefántcsontparttal, a brazil Allan pedig az U20-as válogatottba kapott meghívót - ez a három játékos sem lesz ott Mallorcán.

Január 11-én a Mallorca ellen szerepel a Hertha, majd az UD Poblense lesz az ellenfél. Egy harmadik mérkőzésre is sor kerül majd, de az ellenfél kiléte egyelőre kérdéses.

Berlinben - jelenleg - nem tökéletesek a körülmények:

A csapat jelenleg harmadik a táblázaton 30 ponttal. "Az első négy meccsünk dönthet a jövőnkről.

- fogalmazott a magyar edző.

A Hertha január 22-én a Leverkusen, majd egy hét múlva a Freiburg otthonába látogat a Bundesligában. Február 4-én az Ingolstadtot fogadja, és egy dortmundi kupameccs után, február 11-én a Schalke vendége lesz.