Wayne Rooney csodagóllal lett megmentő és rekorder a Manchester Unitedben

fbl Horizontal
Manchester United's English striker Wayne Rooney celebrates scoring the opening goal and equalling Bobby Charlton's Manchester United all-time scoring record during the English FA Cup third round football match between Manchester United and Reading at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 7, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool történelmi veresége után a Manchester United is közel állt egy kínos eredményhez a Premier League 22. fordulójában, de a csereként pályára lépő Wayne Rooney a 94. percben klubrekordot jelentő góljával megmentett egy pontot a Stoke City otthonában és megőrizte csapata veretlenségét is.

A Manchester United egy hete megszakította kilenc mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatát a Liverpool ellen (1-1), most a Stoke City otthonában készült javítani José Mourinho együttese.

Akárcsak az előző fordulóban, most is hátrányba került a ManUnited, a menteni igyekvő Juan Mata balszerencsés mozdulattal szerzett öngólt a 19. percben.

Érdekesség, hogy a Manchester United legutóbbi hét öngóljából háromnak a Stoke City örülhetett. Matának nem volt jó napja, az öngól után kihagyott egy óriási ziccert.

A második félidőben Ibrahimovic és Mhitarjan mellett Rashfordot és Rooneyt is bevetette a manchesteri alakulat, de sokáig úgy tűnt, hiába próbálkozott összesen 25 lövéssel, csak kapufáig jut ezen a délutánon.

Az ötperces hosszabbítás negyedik percében aztán beérett a kitartó próbálkozás: Wayne Rooney egy gyönyörű szabadrúgásgóllal bevette a Stoke City kapuját.

Ez volt az angol válogatott csatár 250. gólja a Manchester Unitedben,

ezzel a klub történetének legeredményesebb játékosa lett,

megelőzve a korábbi rekordert, Sir Bobby Charltont.

A 22. Premier League-forduló szombati játéknapjának legnagyobb meglepetése már a nyitó mérkőzésen eljött, a Liverpool hazai pályán szenvedett történelmi vereséget a Swansea Citytől.

A Liverpool nagyot égett otthon, pedig felállt 0-2-ről

A folytatásban a Manchester City fogadja a Tottenhamet a forduló rangadóján, a Chelsea és az Arsenal vasárnap lép pályára.

Premier League, 22. forduló
Stoke City-Manchester United 1-1
gól: Mata (19., öngól), ill. Rooney (94.)
Bournemouth- Watford 2-2
gól: King (48.), Afobe (82.), ill. Kabasele (24.), Deeney (64.)
Crystal Palace-Everton 0-1
gól: Coleman (87.)
Middlesbrough-West Ham 1-3
gól: Stuani (27.), ill. Andy Carroll (9., 43.), Calleri (94.)
West Brom-Sunderland 2-0
gól: Brunt (30.), Fletcher (36.)
korábban:
Liverpool-Swansea City 2-3
később:
Manchester City-Tottenham (18.30)