A Liverpool nagyot égett otthon, pedig felállt 0-2-ről

fbl Horizontal
Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino (floor) celebrates scoring with Liverpool's German midfielder Emre Can (R) during the English Premier League football match between Liverpool and Swansea City at Anfield in Liverpool, north west England on January 21, 2017. / AFP PHOTO / Anthony DEVLIN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool óriási meglepetésre hazai pályán kapott ki a (forduló előtt) sereghajtó Swansea Citytől 3-2-re a Premier League 22. fordulójának nyitó mérkőzésén, ezzel pedig még mindig nyeretlen a PL-ben 2017-ben. A Swansea története során először nyert az Anfield Roadon.

Az első félidőben nem láthatott gólt az Anfiled Stadion közönsége, a csapatok 45 perc alatt egyetlen kaput eltaláló lövést sem jegyeztek. A Liverpoollal 2015 novembere óta nem történt ilyen.

A második játékrészben aztán beindult a góltermés, Fernando Llorente öt percen belül kétszer is sokkolta a Liverpool védelmét. A Bilbao, a Juventus és a Sevilla korábbi csatára a 48. és az 52. percben is eredményes volt, ezzel pillanatok alatt kétgólos előnybe kerültek a vendégek.

Llorente már a harmadik dupláját szerezte a Premier League-ben, de a jelenlegi szezonban most talált be először idegenben.

Hazai részről Roberto Firmino lépett elő gólfelelőssé, a brazil szintén egy duplával egyenlített, de neki valamivel több időre volt szüksége, mint spanyol kollégájának: az 55. és a 69. percben vette be a walesiek kapuját.

Ekkor sokan elhitték, hogy a Pool bedarálja ellenfelét, de újból váratlant húzott a Swansea: az izlandi Gylfi Sigurdsson révén egy szerencsés góllal ismét előnybe kerültek a vendégek. A Liverpool védelme ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, a Pool most kapott másodszor három gólt egy mérkőzésen, amióta Jürgen Klopp a vörösök menedzsere.

A meccsből még hátra volt 15 perc plusz a hosszabbítás, de Klopp csapata nem tudott újabb gólt szerezni, így kínos vereséget szenvedett és megszakította 17 mérkőzésig tartó hazai veretlenségét a PL-ben. A Swansea örülhet, bravúrgyőzelmével elmozdult az utolsó helyről és története során először nyert PL-mérkőzést az Anfielden.

Érdekesség, hogy a Liverpool első csapatként jutott el 50 szerzett gólig ebben a szezonban, a Swansea pedig első csapatként kapott 50 gólt, mégis utóbbi sétálhatott le széles mosollyal a pályáról.