Vágólapra másolva!
A spanyol legfelsőbb bíróság ítélete szerint a katalán TV3 csatornának nem kell 6 millió eurót fizetnie a Real Madridnak azért, mert 2013-ban a fővárosi csapat játékosait hiénaként, portugál hátvédjüket, Pepét pedig a Hannibal Lecterként ábrázolta.

A spanyol legfelsőbb bíróság elutasította a Real Madrid 6 millió eurós keresetét, amit a katalán TV3 csatorna ellen nyújtott be még 2013-ban. A csatorna "bűne" az volt, hogy egy rendhagyó műsorban dolgozta föl a Real Madrid játékosainak jobbára Lionel Messi kárára bemutatott durva belépőit a Barcelona elleni el Clássicócon.

Real Madrid lose court battle for €6m compensation over Catalan broadcaster's video depicting Pepe as Hannibal Lecter

A kisfilmben a két csapat meccseiből vett jeleneteket egy National Geographic-dokumentumfilm részleteivel vágták össze, amelyikben hiénák vadásznak gnúra. És előkerül a filmtörténet kedvenc kannibálja, Hannibal Lecter is, akinek a maszkja mögött a Real kőkemény portugál védője, Pepe pislog.

A bíróság döntésének értelmében az ilyen megoldások beleférnek a "hasonló jellegű sportműsorokba", valamint a bíróság értelmezésében a műsor nem volt lekicsinylő, rosszindulatú és nem lépte át a szólásszabadság határait sem, és inkább csak szatírikus, mint provokatív.