Vágólapra másolva!
A Real Madrid címerének tetején található kereszt nem lesz rajta azokon a termékeken, amit néhány arab országban értékesít a klub egyik marketingpartnere. Nem ez az első hasonló eset.

A Real Madrid már 2014-ben engedélyt adott rá, hogy amikor a csapat egyik főszponzora, a National Bank of Abu Dhabi használta a címert, ne jelenítse meg rajta a kereszténység jelképét, a korona tetején látható keresztet. A szurkolók akkori felháborodása ezek szerint nem sokat számított.

A Marca írta meg, hogy a klub merchandising-érdekeltségeit a közel-keleti országokban egy Marka nevű cég intézi, ők árulják a klub logójával ellátott termékeket a környéken. Az Egyesült Emirátusokbeli cég teríti a termékeket Kuvaitban, Bahrainban, Ománban, Szaúd-Arábiában és Katarban, és bejelntették,

az általuk árult termékeken nem lesz ott a kereszt.

Nem látványos, mégis fontos változás Forrás: Origo

"Óvatosnak kell lennünk az Öböl bizonyos országaiban, ahol nagyon érzékenyek az ilyesmire" - mondta a cég vezetője, aki egy Real Madrid-kávézót is üzemeltet Dubajban.

A cég márciusban kezdi meg tevékenységét. A Real Madridnak több arab szponzora is van, az Emirates légitársaság mellett az Abu-Dzabi befektetési alap is a klub támogatója.