Soha nem költöttek ennyit télen a Bundesliga klubjai

BELGASOCCER SOCCER FOOT FOOTBALL VOETBAL FIRST DIVISION D1 A D1A
Genk's Leon Bailey leaves the field after receiving a red card during the Jupiler Pro League match between KV Oostende and RC Genk, in Oostende, Sunday 27 November 2016, on day 16 of the Belgian soccer championship. BELGA PHOTO YORICK JANSENS
Vágólapra másolva!
Összesen több mint 90 millió eurót költött játékosvásárlásra a német labdarúgó Bundesliga 18 klubja januárban, a téli átigazolási időszakban.

A Bayer Leverkusen kedden megszerezte a belga KRC Genk 19 éves jamaicai csatárát, Leon Baileyt, akiért a német sajtó szerint mintegy 12 millió eurót fizetett, ez volt a kedd éjfélkor lezárult átigazolási időszak utolsó jelentősebb eseménye az élvonalban.

Leon Bailey tavasszal már Németországban bizonyíthat Forrás: BELGA/AFP/Yorick Jansens

Németországban megdőlt az eddigi rekord:

két évvel ezelőtt 65 milliót fordítottak ugyanerre a célra a csapatok. A kiadások és a bevételek összességében egyensúlyban voltak, labdarúgóik eladásából ugyanis mintegy 91 millió euróra tettek szert a klubok.

Julian Draxler vételára erősen megdobta a Bundesliga téli bevételeit Forrás: Presse Sports/Faugere Franck

A legaktívabb a 14. helyen álló Wolfsburg volt, amely mintegy 29,5 millió eurót költött, viszont egyik legismertebb futballistáját, Julian Draxlert 42 millióért eladta a Paris Saint-Germainnek.

A Bundesliga téli mérlege egyelőre nem tekinthető véglegesnek, ugyanis az egyik legjelentősebb felvevőpiacnak számító kínai bajnokságban február végéig van lehetőség igazolni.