Frank Lampard visszavonult

179337730 Horizontal
Chelsea´s Frank Lampard celebrates after during the UEFA Champions League Group E football match Schalke 04 vs FC Chelsea in Gelsenkirchen, western Germany on October 22, 2013. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Frank Lampard, aki bő egy évtizeden keresztül meghatározó futballistája volt a Chelsea-nek és az angol válogatottnak.

A 38 éves játékos az elmúlt évet az észak-amerikai bajnokságban, a New York City csapatában töltötte.
Lampard a West Ham Unitedben kezdte a karrierjét, majd 13 éven át a Chelsea kulcsembere, szakértők szerint Európa egyik legjobb középpályása volt.

Frank Lampard Forrás: AFP/Patrik Stollarz

"Huszonegy hihetetlen év után úgy döntöttem, hogy eljött az idő a búcsúra. Bár Angliából és külföldről is számos izgalmas ajánlatot kaptam, most úgy érzem, új fejezetet kell nyitnom az életemben" - fogalmazott közleményében a labdarúgó, aki a sportág közelében marad, s megkezdi tanulmányait a szövetség edzőképzésén.

Játszon bárhol, mindig is a Chelsea legendája marad Forrás: AFP/Ian Kington

Lampard 106-szor szerepelt az angol válogatottban, a londoni együttesben pedig több mint 400 fellépése alkalmával 211 gólt szerzett - ezzel vezeti a klub ranglistáját. Háromszor nyert bajnokságot, négyszer FA Kupát, egyszer pedig Bajnokok Ligáját.