Új életet kezd a BL-győztes csatár

Djibril Cissé, foci
Bastia's French forward Djibril Cisse celebrates after scoring a goal during the French Cup football match between Quevilly (USQ) and Bastia (SCB) on January 20, 2015 at the Robert Diochon stadium, in Le Petit-Quevilly, northwestern France. AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette visszavonulását Djibril Cissé, a Liverpool és a Marseille egykori csatára. A BL-győztes, 41-szeres francia válogatott labdarúgó a jövőben bimbózó DJ-karrierjére szeretne összpontosítani.

A 35 éves játékos pályafutása legsikeresebb időszakát 2004 és 2007 között a Liverpoolban töltötte, ahol 2005-ben Bajnokok Ligáját, egy évvel később FA-kupát nyert. Az Auxerre-rel Ligakupa-győztes volt 2003-ban, míg a görög Panathinaikosszal 2010-ben duplázott (bajnok és kupaelső lett).

A válogatottal 2003-ban Konföderációs-kupát nyert, összesen 41 mérkőzésen lépett pályára és kilenc gólt szerzett.

Cissé a Bastia mezében Forrás: AFP/Charly Triballeau

Karrierjét 2004-ben és 2006-ban is súlyos lábtörés hátráltatta, 2015 októberében pedig már jelezte, csípősérülése várhatóan nem teszi lehetővé, hogy folytassa pályafutását. Utolsó klubja a réunioni JS Saint-Pierroise volt.

Bombers #mrlenoir dispo sur www.mrlenoir.com

Cisse Djibril (@djibrilcisse1981) által közzétett fénykép,

„Imádtam futballozni, ez töltötte ki az egész életemet. Szerettem volna folytatni, de be kell ismernem, hogy végleg befejeztem. Mostantól teljes szívvel a DJ-munkának szentelem magam, producer és tanácsadó leszek és továbbfejlesztem a saját ruházati brandemet. A kaland folytatódik, csak egy másik élet kezdődik. Az oroszlán sohasem hal meg" – nyilatkozta.