Dárdaiék a 96. percben bukták a csodát a Bayern ellen

fbl Horizontal
Hertha's Bosnian forward Vedad Ibisevic reacts during the German First division Bundesliga football match Hertha Berlin vs Bayern Munich in Berlin, eastern Germany, on February 18, 2017. / AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050 / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál vezette Hertha BSC a 96. percig győzelemre állt a Bayern München ellen, mégsem tudott nyerni, a csereként beálló Robert Lewandowski egyenlített a hajrában. Kár érte, a berliniek közel álltak egy nyolc éve tartó átok megtöréséhez. A Dortmund és a Hoffenheim is hazai pályán gyűjtötte be a három pontot, Szalai Ádám 25 percet kapott a Darmstadt ellen.

A Bayern München több kulcsjátékosát is pihentette Berlinben az Arsenal elleni 5-1-es győzelmét követően, Carlo Ancelotti a kispadon hagyta Robert Lewandowskit és Xabi Alonsót is, az elmúlt hetekben mellőzött Thomas Müller ezúttal a 9-es pozícióban kapott lehetőséget az olasz mestertől.

Dárdai csapata remek meccset játszott Ancelotti Bayernje ellen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Dárdaiék nem a legjobb előjellel várták a találkozót, hiszen a Hertha az elmúlt nyolc évben sorozatban 11 Bayern elleni bajnokit vesztett el, legutóbb 2009 februárjában tudott nyerni a bajor sztárcsapat ellen. Dárdai irányításával nemhogy pontot, de még gólt sem ért el a Hertha, ha a Bayern volt az ellenfél.

Az első félidőben nem sok nyoma volt a két csapat közti különbségnek, a Bayern többet birtokolta a labdát, de a helyzetek aránya kiegyenlített volt. A góloké viszont nem, Vedad Ibisevic a 21. percben Marvin Plattenhardt szabadrúgása után szemfüles mozdulattal vette be Manuel Neuer kapuját.

Ezzel megtört a jég,

megszületett a Dárdai-éra első gólja a Bayern München ellen.

Bár a Bayern volt az ellenfél, a félidei vezetés ponttal, pontokkal kecsegtetett: a Hertha a magyar vezetőedző irányításával egyetlenegy hazai bajnokit sem veszített el, ha előnyben vonult szünetre.

A szabály ezen a délutánon is érvényes maradt, mégis keserű véget ért hazai szempontból a mérkőzés: a Hertha a 96. percig őrizte előnyét, ekkor azonban a csereként pályára lépő Lewandowski egy gólvonalas mentés után bekotorta a vendégek egyenlítő gólját. (Úgy, hogy a játékvezető eredetileg csak ötperces ráadást rendelt el.)

Csak röviden arról, hogy mennyire volt drámai a Bayern egyenlítése: a 2004–2005-ös szezon óta nem jegyeztek fel olyan késői gólt a Bundesligában, mint amilyet a lengyel csatár szerzett (95:59).

A Hertha tehát bukta a győzelmet, de két sorozatot azért megtört, hiszen 2009 februárja után ismét pontot szerzett a Bayern München ellen, és immáron Dárdai Pál irányításával sem góltalan a csapat, ha a rekordbajnok az ellenfél.

A többi pályán

A Borussia Dortmund a sárga fal nélkül is simán nyert a Wolfsburg ellen. Ez elmúlt hetek szurkolói rendbontásai miatt szombat délután 25 ezer nézővel kevesebb volt a Signal Iduna Parkban, de ez nem hátráltatta Marco Reusékat, akik három góllal küldték haza a farkasokat.

A BVB első találatát érdemes megnézni, Jeffrey Bruma nem mindennapi öngólt fejelt a saját kapujába.

A Hofenheim az egy hete a Dortmundot legyőző Darmstadtot fogadta hazai pályán, és magabiztosan nyert 2-0-ra, Szalai Ádám a 65. percben lépett pályára csereként, de gólt nem szerzett.

Eredmények:
Bundesliga, 21. forduló:

Borussia Dortmund-VfL Wolfsburg 3-0 (1-0)
Eintracht Frankfurt-Ingolstadt 0-2 (0-1)
Hertha BSC-Bayern München 1-1 (1-0)
Hoffenheim-Darmstadt 2-0 (0-0)
FSV Mainz-Werder Bremen 0-2 (0-2)
Hamburger SV-Freiburg 2-2 (1-1)
pénteken játszották:
Augsburg-Bayer Leverkusen 1-3 (0-2)
vasárnap játsszák:
Borussia Mönchengladbach-RB Leipzig 15.30
1. FC Köln-Schalke 04 17.30