Az ötödosztályú Lincoln az új Leicester

fbl Horizontal
Lincoln City's Irish midfielder Alan Power (L) and Lincoln City's English midfielder Terry Hawkridge (R) celebrate after winning the English FA Cup fifth round football match between Lincoln City and Burnley at the Sincil Bank stadium in Lincoln, eastern England, on February 18, 2017. / AFP PHOTO / Anthony Devlin / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Már az FA-kupa előző fordulójában is történelmet írt a Lincoln City, miután a legjobb 16 közé jutott a világ legnagyobb hagyományú kupasorozatában. Ám az ötödosztályú csapat most erre is rátett egy lapáttal: egy újabb Premier League-csapat legyőzésével már a legjobb nyolc között jár - 1914 óta nem volt erre példa.

FA-kupa, nyolcaddöntő:
Burnley-Lincoln City 0-1
gól: Raggett (89.)

A Premier League-ben hazai pályán hat meccs óta veretlen (5 gy, 1 d), otthon negyedik legjobb ligamérleggel rendelkező Burnley várt a Lincoln Cityre az FA-kupában. Az ötödosztályú csapat már azzal történelmet írt, hogy két másodosztályú csapaton (Ispwich, Brighton) át eljutott a nyolcaddöntőig.

Negyeddöntőben pedig utoljára 1914-ben szerepelt ligán kívüli klub, a Queens Park Rangers. Több mint száz év után ismét összejött a csoda, a szervezetlenül, rosszul focizó Burnleyt elkapta a lelkes Lincoln, méghozzá egy furcsa hajrábéli fejesgóllal.

A Lincoln teljes keretében csak két ír focista van az angolokon kívül. A szombati győztes gólt egy 23 éves védő, Sean Raggett szerezte, aki öt évvel ezelőtt úgy nyilatkozott, a nagy álma egyszer Joey Barton ellen játszani. Ma ez is összejött neki. Emlékezetes is lett, a bunkóságairól híres Barton ezúttal is hozta a formáját:

Tavaly a Premier League-ben bajnoki címig jutó Leicester Cityt ünnepelte a világ, idén egyre inkább úgy tűnik, a Lincoln City az aktuális csodacsapat, amelyről az Origo már az előző forduló után nagyobb cikket közölt.

A Holdra már feljutott az FA-kupa meglepetéscsapata