Vágólapra másolva!
Hétfő este részletesen beszámoltunk, miért is volt különleges az Arsenal és az ötödosztályú Sutton United összecsapása az FA-kupa nyolcaddöntőjében, de egy mellékszereplőt külön is érdemes kiemelni a kiscsapat kispadjáról.

A Sutton United 45 éves cserekapusa, Wayne Shaw már a Leeds United elleni továbbjutás után is az FA-kupa igazi sztárja volt, leginkább kora és szokatlan mérete miatt.

A brit és a nemzetközi sajtó számos cikket közölt a 146 kilós futballistáról, aki annyira népszerű lett, hogy az elmúlt napokban egy meztelen fotózásra is felkérte egy szigetországi magazin.

Zongoracipelő: Shaw boldogan takarította az Arsenal kispadját a nyolcaddöntő előtt Forrás: Mirror

A 2015-ös visszavonulása után visszatérő Shaw az Arsenal ellen nem lépett pályára, de így is elérte, hogy róla beszéljenek. A 2-0-s vendégsikerrel végződő nyolcaddöntő szünetében kilátogatott a stadion büféjébe, ahol a szurkolók elkapták egy-egy fotóra. Mint később kiderült, nem véletlenül járt arra..

Shaw megéhezett a meccs végére, és mivel csapata addigra már az összes cserelehetőségét kihasználta, a 83. percben nyugodt szívvel haraphatott rá egy húsos pitére. (És imádták érte.)

Egyes hírek szerint azonban nem csupán az éhség állt a harapás mögött. Egy fogadóiroda a mérkőzés előtt 9-szeres pénzt ajánlott arra, ha Shaw-t az Arsenal elleni mérkőzésen evés közben mutatja a kamera.

A futballista cáfolta, hogy fogadott volna a mérkőzésre, hiszen ez neki és összes csapattársának tiltott volt. Ismerőseitől hallott az evésre vonatkozó fogadásról, de csak poénnak szánta. A Daily Mail szerint azonban benne van a pakliban, hogy az angol Labdarúgó-szövetség (FA) kivizsgálja az esetet, és akár meg is büntetheti a játékost.

A Sutton United menedzsere, Paul Doswell nem örült a kispados falatozásnak, elmondása szerint ez az eset nem vet túl jó fényt a klubra.

A lefújás után Wayne Shaw nem felejtette el megköszönni a szurkolást Forrás: AFP/Glyn Kirk