A MU-legenda szerint túl sok a külföldi edző a Premier League-ben

FOOTBALL - ENGLISH CUP - FINAL - MANCHESTER UNITED v CRYSTAL PALACE CRYSTAL PALACE cup ENGLAND ENGLISH FA FINAL FINALE FOOT FOOTBALL MANCHESTER SHOW Soccer SPORT UNITED SQUARE FORMAT
Ryan Giggs Manchester Unites 1st team coach during the English FA Cup Final football match between Manchester United and Crystal Palace on May 21, 2016 played at Wembley Stadium in London, England - Photo Michael Zemanek / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi labdarúgója és edzője, Ryan Giggs szerint túlságosan sok a külföldi vezetőedző az angol bajnokságban, emiatt a helyi, tehetséges trénerek nem jutnak elég lehetőséghez.

"Nincs elég brit edző a Premier League-ben, pedig szerintem fontos lenne, hogy bizonyíthassanak. Sok a jó külföldi szakember a ligában, de van rengeteg, hasonló képességű brit is. Ha nem kapsz esélyt, nem tudod megmutatni, mire jutsz egy tehetséges társasággal" - mondta Giggs, aki 2014-ben négy mérkőzésen keresztül vezetőedzője is volt a Unitednak, később pedig másodedzőként segítette Louis van Gaal munkáját.

Ryan Giggsnek egyelőre nem jut kispad a Premier League-ben Forrás: DPPI/Michael Zemanek

Jelenleg az angol első osztály húsz csapata közül hétnek van brit edzője, de

a bajnokság első hét helyén álló együttes mindegyikét külföldi tréner irányítja.

A brit szakembert foglalkoztató gárdák közül a walesi Tony Pulis edzette West Bromwich Albion áll a legelőkelőbb helyen, a nyolcadikon.

Korábban Giggst a sajtó esélyesnek tartotta a Swansea kispadjára, ám a walesi együttes előbb októberben az amerikai Bob Bradleyt, majd az angol Paul Clementet választotta helyette.