Kirúgták a Premier League-címvédő edzőjét

Leicester City, Claudio Ranieri, foci
Leicester City's Italian manager Claudio Ranieri gestures on the touchline during the English Premier League football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 10, 2016. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Kilenc hónapja még mindenki Claudio Ranierit istenítette Leicesterben, most viszont a klub vezetősége úgy döntött, hogy a gyenge eredmények miatt meneszti az olasz vezetőedzőt.

A Leicester City 2015 júliusában szerződtette Claudio Ranierit, akivel sikerült a klub 133 éves történetének a legjobb eredményét elérni. A csapat úgy lett bajnok tavaly, hogy a 2014/2015-ös évben még a kiesés ellen küzdött. Harmincnyolc mérkőzésen összesen 81 pontot szerzett, és ezzel

tíz pontot vert a második Arsenalra,

de például 21 ponttal többet gyűjtött, mint a Liverpool, és 31-gyel többet, mint a Chelsea.

Bajnoki cím után kiesés elleni küzdelem Forrás: AFP/Paul Ellis

A sikerrel Ranieri egy csapásra a Leicester valaha volt legsikeresebb edzője lett, idén azonban megközelíteni sem tudta tavalyi formáját a csapat. Jelenleg 21 ponttal a 17. helyen áll a 20 csapatos Premier League-ben, így épphogy nincsen kieső helyen.

"Jól emlékszem, mit mondott az elnök, amikor először találkoztunk. 'Ha kiesik a csapat, akkor is velünk maradsz?' - kérdezte. Én igennel válaszoltam" - mondta korábban Ranieri.

A világ nyolcadik csodája volt a Leicester aranyérme. A fogadóirodák nagyjából ötezerszeres pénzt fizettek azoknak, akik az előző szezon elején megtették a City bajnoki címét Forrás: AFP/Christophe Archambault

"Amióta hét éve átvettük az irányítást, ez a legnehezebb döntés, amelyet meg kellett hoznunk, de az együttes hosszú távú érdekét kell néznünk" - nyilatkozta Aiyawatt Srivaddhanaprabha, a csapat thaiföldi alelnöke a klub hivatalos honlapján.

Az együttes felkészülését az új vezetőedző kinevezéséig az eddigi másodedző, Craig Shakespeare, valamint az eddig segédedzőként dolgozó Mike Stowell irányítja.

Szavazzon!

Ön szerint indokolt volt Ranieri leváltása?

A Leicester City elképesztő mélyponton van:

legutóbbi 11 bajnokijából csak kettőt nyert meg, ráadásul az elmúlt hat Premier League-mérkőzésén nem szerzett gólt, e mellett múlt hétvégén a Milwall-lal szemben az FA-kupából is búcsúzott.

A csapat a Bajnokok Ligájában bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a szerdai első mérkőzésen 2-1-re kapott ki a Sevilla vendégeként.

Ranierit a FIFA szavazásán a tavalyi év legjobb edzőjének választottak.