Csúcsrangadón javíthat a Barcelona

Gerard Pique (Barcelona), Kevin Gameiro (Atlético), foci
Barcelona's defender Gerard Pique (L) tackles Atletico Madrid's French forward Kevin Gameiro during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi final second leg football match FC Barcelona vs Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 7, 2017. / AFP PHOTO / Josep Lago
Vágólapra másolva!
Kulcsfontosságú rangadót rendeznek a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, ugyanis a címvédő Barcelona az Atlético Madridhoz látogat.

A vasárnapi találkozó mindkét csapat számára komoly téttel bír, mivel a katalánok egy, a fővárosiak pedig hét ponttal vannak lemaradva a listavezető Real Madridtól, ráadásul az éllovas eggyel kevesebb találkozót játszott.

A nyolc bajnoki találkozó óta veretlen hazaiak kifejezetten feldobott állapotban várhatják az újabb meccset, mivel kedden 4-2-re győztek a Bayer Leverkusen vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Gerard Pique (Barcelona) és Kevin Gameiro (Atlético) legutóbb február elején a Király-kupában találkozott egymással Forrás: AFP/Josep Lago

Ezzel szemben a Barcelonánál még mindig nem emésztették meg a Paris Saint-Germaintől elszenvedett múlt heti kínos, négygólos BL-vereséget. Legalábbis erre utal, hogy Andres Iniesta csapatkapitánynak és Josep Maria Bartomeu klubelnöknek hétfőn nyilvánosan védelmébe kellett vennie Luis Enrique vezetőedzőt azok után, hogy a szurkolók nemtetszésüket fejezték ki, mivel a katalánok múlt vasárnap a Legnanes elleni bajnokit is csak egy 90. percben értékesített büntetővel tudták megnyerni.

A Real Madrid szintúgy nehéz összecsapás előtt áll, ugyanis a hatodik helyen álló Villarreal vendége lesz, amely elmúlt négy bajnokiján nem kapott ki. Zinedine Zidane együttese szerdán elszalasztotta a nagy lehetőséget, hogy növelje előnyét a tabellán, miután 2-1-re kikapott Valenciában. Emiatt az újabb pontvesztés akár az első helyébe is kerülhet, ha a Barcelona nyer.

A harmadik Sevilla – Atléticóhoz hasonlóan – sikerrel vívta meg BL-nyolcaddöntőjének első felvonását, de a Leicester City legyőzése után újabb rangadó előtt áll, városi riválisa, a Real Betis vendége lesz. Az andalúziai nagyváros derbije gyakran túlfűtött hangulatú és nem ritkán parázs jelenetek tarkítják.

A Primera División 24. fordulójának programja, péntek:
Las Palmas – Real Sociedad 20.45

szombat:
Alavés – Valencia 13.00
Betis – Sevilla 16.15
Leganés – Deportivo 18.30
Eibar – Málaga 20.45

vasárnap:
Espanyol – Osasuna 12.00
Atlético Madrid – Barcelona 16.15
Athletic Bilbao – Granada 18.30
Sporting Gijón – Celta Vigo 18.30
Villarreal – Real Madrid 20.45

A tabella élcsoportja:
1. Real Madrid 52 pont
2. Barcelona 51
3. Sevilla 49
4. Atlético Madrid 45
5. Real Sociedad 41
6. Villarreal 39.