Vágólapra másolva!
A Stamford Brigde-en elért gól nélküli döntetlen után az Anfield Roadon szinte a nulláról kezdte újra a csatát a Liverpool és a Chelsea labdarúgócsapata. Aztán a negyedik percben Luis García találata mindent eldöntött: meglepetésre a Liverpool győzött 1-0-ra az újdonsült angol bajnok ellen, s jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó
Liverpool - Chelsea 1-0 (1-0)
Anfield Road, 45 ezer néző
v.: Lubos Michel (szlovák)
Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypiä, Traoré - Hamann (Kewell, 73.), Biscan, Gerrard, Riise - Luis García (Nunez, 84.), Baros (Cissé, 60.)
Chelsea: Cech - Geremi (Huth, 76.), Carvalho, Terry, Gallas - Tiago (Kezman, 68.), Makelele, Lampard - J. Cole (Robben, 68.), Drogba, Gudjohnsen.
gól: Luis García (4.)

Nagy meglepetést egyik csapat sem okozott a másiknak az előzetesen megadott összeállításokhoz képest. A hazai csapatban a sárga lapjai miatt hiányzó Xabi Alonso helyére az a német Dietmar Hamann lépett, aki a március 20-i, Everton elleni mérkőzésen összeszedett sérülése óta mindössze tíz percet szerepelt a Liverpool felnőtt csapatában.

A másik oldalon Jose Mourinho - csakúgy, mint a szombati, Bolton elleni összecsapáson - Glen Johnson helyére Geremit jelölte a védelembe.

Négy percet kellett várni a gólra: Baros pazar labdát kapott Geremitől, Cech vitatható módon mentett előle, ám Luis García nem büntetőt reklamált, hanem berobbanva kapura kanalazta a játékszert, amelyet Gallas már csak a gólvonal mögül tudott kivágni (1-0).

Nehezen szokta meg az Anfield Road légkörét a Chelsea, a bajnokcsapat idegesen játszott, a hazaiak pedig kihasználva a helyzeti előnyt irányításuk alá volták a mérkőzést. A 15. percben villant először a londoni együttes, ám Drogba hiába vágtázott egyedül, a 16-oson belüli cselébe Hamann lépett bele, s szerelte az elefántcsontparti támadót.

A 18. percben Tiago 20 méteres, ballábas lövése méterekkel kerülte el Dudek kapuját. Hat perccel később újabb Chelsea-lehetőség maradt ki, ezúttal Joe Cole ugrott ki, az ötös bal sarkánál Dudek késve csúszott ki elé, Cole azonban hiába emelte el a kapus felett a labdát, az keresztbe elszállt a kapu előtt.

Jóval többet birtokolta a labdát a Liverpool (helyzetig viszont nem jutottak Barosék), ez csak a félidő hajrájára egyenlítődött ki. Az eredmény azonban nem változott a szünetig.

Forrás: MTI
Gerrard remekül játszott

Lampard vezetésével nagy lendülettel vágott neki a második játékrésznek a Chelsea, az önfeláldozó hazai védelem azonban állta a sarat. Csúsztak-másztak, belevetődtek a lövésekbe Finnanék, Rafa Benitez negyedóra elteltével úgy látta, váltania kell, s Baros helyére Cissét küldte támadásba.

A 62. percben Drogba szabadrúgása szállt kapu fölé, a 67. percben Lampard már jobban célzott, ám Dudek remek vetődéssel mentett a jobb sarok elől. Jose Mourinho is frissített csapatán, érkezett Robben és Kezman, a holland támadó a 75. percben kétszer is gólt szerezhetett volna: előbb Carragher vetődött bele az utolsó pillanatban, majd Robben lőtt fölé.

A 78. percben Cissé fejesét fogta Cech, öt perccel később Drogba fejelhetett volna gólt, de öt méterről nem tudott belestukkolni a labdába.

A győzelem és vereség ízét a szurkolók futással ünnepelték - egymás után két drukker is berontott a pályára, s Cech kapujába szaladt (hálójába akadt), a biztonságiak nem győzték lehúzni őket a gyepről.

A 89. percben Nunez indítását Cissé szerezte meg, 16 méteres lövését Cech csak nézte, a labda azonban centikkel elkerülte a jobb alsó sarkot.

Ennél nagyobb meglepetést csak Michel játékvezető okozott, aki úgy döntött, hat percet hosszabbít - hogy miért, az örökre a szlovák sípmester titka marad. A 94. percben Cissé újabb ziccert rontott, egy rossz hazaadást nem tudott átfejelni a kétségbeesetten kimozduló Cech felett.

És még nem volt vége a drámának: Dudek is rosszul jött ki egy beívelésre, Gudjohnssen átvette a labdát az ötös jobb sarkán, majd az üres kapu előtt keresztbe lőtte úgy, hogy az érkező Drogba hajszállal maradt le róla.

Michel hármas sípszava azt jelentette, hogy a Chelsea a Ligakupa és az angol bajnoki cím után a BL-trófeát már nem gyűjtheti be, míg a Liverpool 1985 után először jutott a legrangosabb kupasorozat fináléjába.