Vágólapra másolva!
A Sky brit televízió számítógépes technikával bebizonyította, hogy a keddi Liverpool-Chelsea BL-elődöntő visszavágó negyedik percében Luis García lövése nem haladt át a Chelsea kapujának gólvonalán, William Gallas még jókor vágta ki a labdát, azaz Slysko szlovák partjelző tévesen adta meg a gólt. Azt a találatot, amely  végül is eldöntötte, hogy a Liverpool lesz ott a május 25-i, isztambuli döntőben.

A komputeres eljárást az izraeli rakétatechnológiából kölcsönözték, s tudósok szerint minden kétséget kizáróan bizonyított, hogy a labda teljes terjedelmével nem haladt át a gólvonalon. A mérkőzés alatt a találkozót sugárzó ITV ismétlései nem voltak perdöntőek, mert az UEFA rendelkezése értelmében már nem szabad a hálóba kamerát helyezni.

A Sky szakkomentátora, Andy Gray szerint "ha az asszisztens az alapvonalon áll, akkor csak abban az esetben láthatja a labdát, ha az legalább egy vagy két lábbal (30-60 centivel) áthaladt a gólvonalon. A komputeres rekonstrukció azonban azt mutatja, hogy nem így történt, következésképpen az asszisztens nem is láthatta volna a labdát. Ő azonban, mint állítja, látta, ami csak azt bizonyítja, hogy Slysko nem volt vonalban, azaz nem lett volna szabad megadnia a gólt."

Slysko azonban köti az ebet a karóhoz: "Hiszem, hogy döntésem korrekt volt. Az első benyomásom az volt, hogy gól, és mindig az első benyomás az igaz. Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy nem tévedtem. Roppant nehéz szituáció volt, és egy századmásodperc alatt kellett döntést hoznom. Azt se feledjük, hogy egy tizedmásodperccel korábban Petr Cech és Milan Baros összecsapott, s az esetből büntető és a kapus kiállítása következhetett volna."

Ch. Gáll András