Vágólapra másolva!
Jó eredménynek nevezte José Mourinho, a Chelsea portugál vezetőedzője a Liverpool elleni, szerda esti 1-0-s győzelmet, de szerinte egy gólt elvett a játékvezető tőlük egy meg nem adott büntetővel a labdarúgó Bajnokok Ligája angol (házi)elődöntőjének londoni, első meccsén.

Forrás: [origo] A BL-odavágók képekben

A kihívó magatartásáról és provokatív nyilatkozatairól (is) ismert szakember ezúttal sem tagadta meg önmagát, amikor a bíráskodás általa vélt fogyatékosságait azonmód felhozta magyarázatként, hogy mért csak egyetlen találatra futotta együttesétől saját pályán, jóllehet lehetőségek jócskán adódtak a londoni Kékek előtt.

A helyzetek közül azonban csak egyet sikerült értékesíteniük, igaz, az nagyszerű hazai támadás végén született: a védőjét lerázó Didier Drogba pazar labdát adott Joe Cole-nak, aki villámléptekkel faképnél hagyva őrzőjét közelről biztos lábbal bombázott a Liverpool kapujába az első félidő 29. percében.

A játékrész egyébként is alapvetően Chelsea-fölény jegyében telt, a szünet után azonban a vendégek domináltak, akik a Stamford Bridge-et megtöltő 42 ezer - döntően persze hazai - szurkoló előtt átvették a játék irányítását. Igyekezetük azonban meddőnek bizonyult, valódi helyzetet alig tudtak kialakítani, igaz, a Chelsea sem tudott mit kezdeni az ekkor már ritkábban adódó ziccereivel. Küzdelmes, ám nem túl magas színvonalú mérkőzésen összességében megérdemelten nyert a hazai gárda, de teljesítményére nem lehet büszke, míg a Liverpool önmagához képest kifejezetten rosszul futballozott, a második félidő a semleges nézőnek alighanem szenvedéssel ért fel a játék élvezhetetlen volta miatt.

Mourinhót persze cseppet sem zavarta a minőségi foci hiánya, szokásos üdvpropagandájával rukkolt elő a meccs után: "Nagyon boldog vagyok és elégedett a játékosaimmal, jó eredményt értünk el. Az 1-0-s győzelem azt jelenti, hogy az Anfield Roadon a visszavágót előnnyel kezdjük" - mondta, majd sajátos kritikával hozzáfűzte: "Amiatt viszont csalódott vagyok, hogy az első félidőben csak egyszer találtunk be, miközben kettő, három vagy akár négy gólt is szerezhettünk volna... Lehet, Benítezék azt hiszik, ez az eredmény esélyt ad nekik, mi viszont azt gondoljuk, ezzel az eredménnyel mi leszünk ott a döntőben. Még akkor is, ha a német Markus Merk nem ítélt a javunkra tizenegyest a második félidőben, amikor Alvaro Arbeloa kézzel ért a labdához a büntetőterületen belül."

Rafael Benítez, a Liverpool nagyon is visszafogottan reagáló spanyol szakvezetője ugyanakkor csak annyit mondott a lefújást követően: "Odahaza mi játszunk majd úgy, hogy mögöttünk lesznek a szurkolóink, azonban figyelnünk kell az ellentámadásokra, ebben az ellenfél nagyon jó."