Vágólapra másolva!
Szerdán nyolc mérkőzéssel véget ért a Bajnokok Ligája csoportköre, 14 csapat már korábban kvalifikálta magát a nyolcaddöntőre, a maradék két helyre négy gárda pályázott, és végül a Rangerst 3-0-ra legyőző Lyon, illetve a CSZKA Moszva elleni 3-1-re nyerő Fenerbahce örülhetett. A Roma nem tudott visszavágni a Manchesternek az Old Traffordon elszenvedett 1-0-s vereségért, a vége 1-1 lett, és sajnos a stadionon kívül is zajlott egy különmeccs a két szurkolótábor között. A Sevilla prágai sikerének köszönhetően megnyerte a H csoportot, így a második helyen végző Arsenal nagyon ütős csapatok közül kap ellenfelet. A Barcelona 0-1 után fordított a Stuttgart ellen, a Dinamo Kijev pedig pont nélkül zárta a sorozatot, és beállította a kapott gólok kétes dicsőségű rekordját, amit eddig a Ferencváros tartott.

Bajnokok Ligája, E csoport, 6. forduló:
Rangers (skót) - Lyon (francia) 0-3 (0-1)
Glasgow, Ibrox Park
v.: Michel (szlovák)
Rangers: McGregor - Hutton, C. Cuéllar, Weir, Papac (Darcheville, 71.) - Whittaker, Hemdani (Boyd, 84.), B. Ferguson, Thomson, McCulloch - Cousin (Naismith, 46.).
Lyon: Vercoutre - Clerc, Squillaci, Anderson, Grosso - Juninho Pernambucano (Baros, 85.), Toulalan, Källström - Govou (Réveillére, 77.), Benzema, Ben Arfa (Bodmer, 67.).
gól: Govou (16.), Benzema (85., 88.)
piros lap: Darcheville (91., Rangers)

Óriási Lyon-ziccerrel indult a meccs, Juninho pazar labdát tolt a balösszekötő helyén beinduló Govou elé, aki jobbal 11 méterről az oldalhálóba lőtt. A 10. percben kicsit megemelkedett a skót drukkerek vérnyomása, ugyanis Juninho készült szabadrúgáshoz 24 méterre a kaputól, a brazil karmester a bal alsó felé csavart, de McGregor odaért, és szögletre mentett.

A korner után Hemdani felszabadítás gyanánt hátbarúgta saját csapattársát, Cuéllart, a labda pedig kishíján a Rangers kapujában kötött ki. A 16. percben már nem úszták meg a skótok, Ben Arfa hozta játékba a leshatárról induló Benzemát, aki éles szögből jobbal lőtt, a labda elment volna keresztbe a kapu előtt, de McGregor beleütött, és a kipattanót Govou hat méterről emelte a hálóba (0-1).

A bekapott gól után viszonylag hamar éledeztek a hazaiak, 15 másodpercen belül Whittaker és Papac is megkínálta Vercoutre kapust egy-egy lökettel, előbbit kiöklözte, utóbbit vetődve fogta. Az első félidő hátralévő részében a skótok folyamatosan jöttek előre, de a Lyon jól állta a sarat, és igyekezett a kontrákra építeni, az látszott, hogy a francia bajnok jóval technikásabb, ötletesebb futballra képes, így megérdemelten vonulhatott egyólos előnnyel a pihenőre.

A második félidőt óriási elánnal kezdte a Rangers, Hutton jobboldali, hulló falevél-szerű beadásánál Vercoutre elszámította magát, de Squillaci fejjel kisegítette, a kipattanót pedig Whittaker pocsékul találta el.

Juninho az első félidő tizedik percében már próbálkozott szabadrúgásból, akkor kevés sikerrel, a második játékrész tizedik minutumában is odaállt a labda mögé, és ezúttal sokkal közelebb állt a gólhoz, 23 méteres csavarása után a léc mentette meg a skótokat.

A 79. percben mindkét kapu előtt óriási ziccer alakult ki, előbb Benzema mehetett egy az egyben a kapura, kicselezte McGregort, gyenge gurítását Whittaker mentette, a labda visszakerült a fiatal csatárhoz, de a duplázást a kapus védte. Az ellentámadásnál Ferguson szlalomozott a Lyon védői között, akik nem merték bántani, a centerezésre a csereként beállt Darcheville érkezett, de négy méterről az üres kapu fölé lőtt.

A 85. percben Benzema javított, Grosso a félpályáról ívelt fel egy szabadrúgást, Cuéllar elszámította magát, így a csatár megint McGregorral találta szemben magát, és ezúttal előtte a labdát a kapus lába között (0-2). A végén még a Lyon lekopírozta a két csapat franciaországi meccsének eredményét, ott a skótok nyertek három góllal, most pedig Alain Perrin fiai szerezték meg harmadik találatukat, Benzema két védő között indult el, az egyiküket elküldte egy testcsellel, aztán 20 méterről útjára indította a labdát, ami a jobb alsóban kötött ki (0-3.)

A hosszabbításban Darcheville törlesztett Källströmmel szemben, amiért Lubos Michel kiállította, így a Rangers tíz emberrel fejezte be az összecsapást, amelynek végén a Lyon ünnepelhetett, a francia bajnok ugyanis hiába kezdte két vereséggel a sorozatot, mégis ott lesz a legjobb 16 között.

Barcelona (spanyol) - Stuttgart (német) 3-1 (1-1)
Barcelona, Nou Camp
v.: Lannoy (francia)
Barcelona: Jorquera - Puyol, Thuram, G. Milito, Sylvinho - Gudjohnsen (Krkic, 52.), Márquez, Xavi (Crosas, 70.) - Ronaldinho, Giovani, Eto'o (Iniesta, 62.).
Stuttgart: Schäfer - Osorio, Tasci, Delpierre, Boka - Ewerthon, Bastürk (Meissner, 72.), Fernando Meira, A. Da Silva, A. Farnerud (Hilbert, 58.) - Marica (Fischer, 72.).
gól: Giovani (36.), Eto'o (57.), Ronaldinho (67.), illetve A. Da Silva (3.)

A már biztosan a csoport utolsó helyén végző Stuttgart remekül kezdte a találkozót, a 3. percben Antonio Da Silva 25 méteres szabadrúgásból csavart a bal felső sarokba, a Victor Valdest helyettesítő Jorquera ugyan repült, de csak beleütni tudott a labdába.

A katalánok az első félidő utolsó tíz percében egyenlítettek, Ronaldinho szerzett labdát a 16-os jobb sarkánál, aztán élesen középre lőtt, ahol az érkező Giovani testéről vágódott a hálóba a bőrgolyó, a németek kezezést reklamáltak, de Lannoy játékvezető hajthatatlan maradt, sőt, sárga lappal büntette a túl vehemens Schäfert.

Az 57. percben helyreállt a világ rendje, fordított a Barca, Xavi passzolt a 30. BL-fellépésén szereplő Eto'o-nak, aki jobbal megtolta a labdát, aztán ballal lőtt a hálóba, megszerezve ezzel első gólját, mióta felépült sérüléséből.

Forrás: EPA

Krkic bűvöli a labdát Hilbert társaságában

Ronaldinho az első hazai gólnál az asszisztot jegyezte, a 67. percben aztán a ő neve is felkerült az eredményjelzőre, Sylvinho baloldali beadása után becsúszva továbbított a kapuba a rövid saroknál.