Vágólapra másolva!
Élesen kritizálta az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) Uli Hoeness, a Bayern München elnöke, miután a szervezet szerdán helybenhagyta Franck Ribéry három mérkőzésre szóló eltiltását, így a francia szélső nem játszhat az olasz Internazionale elleni Bajnokok Ligája-döntőben.

Az 58 éves sportvezető pénteken egy rendezvényen azt nyilatkozta, szerinte az UEFA nem objektívan járt el ebben az ügyben.

"A Lyon elleni összecsapáson olasz játékvezető volt, és a szövetségben is nagyon sok olasz lát el különböző tisztségeket" - fogalmazott Hoeness. "Egyetlen német sincs, ezért ott nem számíthatunk erkölcsi támogatásra."

Ribéry az Olympique Lyon elleni elődöntős párharc első mérkőzésén kapott piros lapot, mert beletaposott Lisandro Lopez bokájába. Az európai szövetség csak a visszavágót követően mondta ki a hárommeccses eltiltást, s szerdán elutasította a Bayern fellebbezését.

A müncheniek a határozatot követően azonnal bejelentették, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak, s Hoeness szerint a jövő hét közepére várható a döntés.

A finálét május 22-én a madridi Santiago Bernabéu-stadionban rendezik.