Vágólapra másolva!
Tízennégy perc alatt két gól is született Belgrádban a Partizan-Anderlecht Bajnokok Ligája-mérkőzésen, a selejtező rájátszásának első összecsapásán Juhász Ronald találata állította be a 2-2-es végeredményt. A Koman Vladimirt utazó keretéből is kihagyó Sampdoria simán kikapott Brémában, míg a Salzburg hazai pályán kapott leckét a Hapoeltől.

Nem hittek a szemüknek a Salzburg szurkolói a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának az első mérkőzésén, a kedvencek ugyanis hazai pályán csúnya vereséget szenvedtek a Hapoel Tel-Avivtól.

Már a harmadik percben vezetett a vendégcsapat, a Schecter buktatásáért megítélt büntetőt a nigériai válogatott kapusa, Vincent Enyeama tökéletesen végezte el, s hiába érezte kollégája az irányt, kilőtte a jobb sarkot.

A 28. percben Nikola Pokrivac egy bedobást követően kipattanó labdát 25 méterről a jobb kapufa segítségével bombázott a hálóba, de hiába egyenlített a Salzburg, a szünet előtt Sahar gyönyörű fejessel ismét az izraelieknek szerzett vezetést. A második játékrész elején pedig Schecter növelte az előnyt, a 3-2-es végeredményt Wallner büntetőből állította be, de az idegenbeli győzelem után a csoportkörbe jutásra nagyobb a Hapoel esélye.

A Juhász Rolandot is foglalkoztató belga Anderlecht a magyar válogatott védő góljával mentette döntetlenre a Partizan Beograd elleni mérkőzését. Az 53. percben az Anderlecht szerzett vezetést Gillet góljának köszönhetően, öt perccel később a brazil Cléo egyenlített, majd a 65. percben már a hazaiak örülhettek, miután a menteni igyekvő Lecjaks rosszul találta el a labdát, s az a kapuban kötött ki. A hazaiak még mindig a vezetést ünnepelték, amikor Lukaku szabadrúgása után az üresen álló Juhász Rolandhoz került a labda, aki két méterről az üres kapuba lőtt.

A Debrecent búcsúztató Basel úgy verte 1-0-ra a moldáv Sheriff csapatát, hogy a hajrában a svájciak büntetőt is hibáztak.

A Koman Vladimirt az utazó keretbe sem jelölő Sampdoria 50 percen át jól tartotta magát, ám Fritz bődületes bombagóljával beindult a Werder. Hogy mégis maradt esélye a visszavágóra az olaszoknak, azt Pazzininek köszönhetik, aki a 90. percben, 3-0-s hátránynál megszerezte a szépítő gólt, s az idegenben szerzett találat sokat érthet a jövő heti visszavágón.

Bajnokok Ligája-selejtező, rájátszás, első mérkőzések, bajnokok ága:
FC Salzburg (osztrák) - Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 2-3 (1-2)
gól:
Pokrivac (28.), Wallner (büntetőből, 67.), illetve Enyeama (3., büntetőből), Sahar (44.), Shechter (53.)

FC Basel (svájci) - FC Sheriff (moldovai) 1-0 (0-0)
gól:
Stocker (54.)
piros lap: Jerokin (86., Sheriff)

Partizan Beograd (szerb) - RSC Anderlecht (belga) 2-2 (0-0)
gól:
Cléó (57.), Lecjaks (64., öngól), illetve Gillet (54.), Juhász (66.)

Nem bajnokok ága:
FC Braga (portugál) - Sevilla (spanyol) 1-0 (0-0)
gól:
Matheus (62.)

Werder Bremen (német) - Sampdoria (olasz) 3-1 (0-0)
gól:
Fritz (51.), Frings (67., büntetőből), Pizarro (69.), illetve Pazzini (90.)