Vágólapra másolva!
A sorsolásnak köszönhetően a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulója egy kicsit a régi, csoportmérkőzések előtti időket idézi: ugyanazok a csapatok találkoznak egymással, mint két héttel ezelőtt, vagyis olyan, mintha visszavágókra kerülne sor. Mindez persze csak a látszat, hiszen például az AC Milan hívei a madridi 2-0-s vereség után szerdán egy hazai 1-0-s győzelemnek is maximálisan örülnének a Real Madrid ellen. A keddi nap leginkább várt mérkőzése a Tottenham-Inter lesz, a milánói 4-3-as végeredmény után ezúttal a magyar játékvezető Kassai Viktor miatt is érdemes lesz figyelni a meccset.

BL-csoportkör, negyedik forduló, a keddi program:
A csoport:
Tottenham Hotspur (angol) - Internazionale (olasz) 20.45 (a TV2 közvetíti)
Werder Bremen (német) - Twente (holland) 20.45

B csoport:
Hapoel Tel Aviv (izraeli) - FC Schalke 04 (német) 20.45
Benfica (portugál) - Olympique Lyon (francia) 20.45

C csoport:
Bursaspor (török) - Manchester United (angol) 20.45
Valencia (spanyol) - Glasgow Rangers (skót) 20.45

D csoport:
Rubin Kazany (orosz) - Panathinaikosz (görög) 18:30
FC Köbenhavn (dán) - FC Barcelona (spanyol) 20.45 (a DigiSport közvetíti)

Ha a mostani mérkőzések valóban a két héttel ezelőtti találkozók visszavágói lennének, akkor a Tottenham Hotspur kifejezetten jó pozícióból várná az Internazionale elleni hazai összecsapást. Milánóban ugyanis az olaszok hiába vezettek már 4-0-ra is, a végeredmény 4-3 lett, ami persze a csoportkörben nem ér kevesebbet egy nagy gólarányú győzelemnél, hiszen ugyanúgy három pont jár érte. A Giuseppe Meazza-stadionban a londoniak mindhárom találatát a walesi balszélső, Gareth Bale szerezte, akitől a Spurs-hívek a White Hart Lane-en is sokat várnak, de a játékos kicsit túlzottnak érzi a felhajtást körülötte.

"Hogy őszinte legyek, kicsit furcsa, hogy én vagyok a középpontban. A mesterhármas fantasztikus esemény volt, amit sohasem fogok elfelejteni, de a mérkőzést elveszítettük, szóval túl sokat nem értem el vele" - jelentette ki meglepően szerényen a középpályás.

A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor lesz. A focivébén is közreműködött bíró a Blikknek azt mondta, hogy minden meccs előtt megnézi, kik a két csapat tagjai. "Az interneten utánanézek a játékoskeretnek, kik lépnek majd pályára, s közülük kik lehetnek a balhés focisták. Tévedés, hogy ha valaki azt hiszi, hogy egy mérkőzés levezénylése abból a 90 percből áll, ameddig a meccs tart" - nyilatkozta a napilapnak.

A 35 éves bíró elárulta, hogy az viszont nem érdekli, hogy milyen sztárjátékosok vannak a pályán. "A mérkőzések alatt sohasem a futballisták mezén lévő nevet nézem, csakis a számukat. Büszke vagyok, hogy egyre több kiemelt találkozón szerepelhetek, de számomra nem az a legfontosabb, melyik sztárjátékos lép pályára a csapatokban. Az a lényeg, hogy jó teljesítményt nyújtsunk."

Az olasz cserekapusok mindig találkoznak

Az Inter egy londoni győzelemmel a továbbjutását is bebiztosíthatja a csoportból, de Rafa Beníteznek nincsen sok alternatívája a kezdő tizenegyet illetően. Diego Milito ugyan felépült sérüléséből, ám Estebán Cambiasso és a kapus Júlio César kidőlt a sorból, utóbbi azt jelenti, hogy Luca Castellazzi véd, aki még sohasem szerepelt a BL-ben.

Forrás: AFP
A tavalyi BL-döntő hősére, Diego Militóra ismét számíthat az Inter

A másik oldalon sem az első számú kapus játszik majd, a brazil Gomest ugyanis Milánóban kiállították: a Spursnél az olasz Carlo Cudicini véd, és Castellazzi szerint ez nem véletlen. "Az egész olyan, mintha egy forgatókönyvíró találta volna ki. Carlóval pályafutásom során sokszor találkoztam: amikor a Serie C-ben a Monzában védtem, ő a Prato kapusa volt; a Serie B-ben pedig én a Padova, ő a Castel di Sangro kapuját védte" - elmélkedett az Inter játékosa.

Az Inter mellett több csapat is kiharcolhatja a továbbjutást a negyedik játéknapon, elsősorban azok az együttesek, amelyek eddig mindegyik meccsüket megnyerték. Ilyen az Arsenal, a Chelsea, a Bayern München és az Olympique Lyon is, de a Barcelona is bejut a legjobb 16 közé, amennyiben idegenben megveri az FC Köbenhavnt.

A katalán együttes bombaformában van, immáron tizenegy tétmérkőzés óta nem szenvedett vereséget, és a hét végén a Sevilla elleni bajnokin végre David Villa is megtalálta a góllövőcipőjét. A nyáron igazolt csatár kétszer volt eredményes, akárcsak Lionel Messi, aki két hete a koppenhágaiak ellen is duplázni tudott. "Nagyon magas színvonalon játszunk, ugyanolyan jól, mint az elmúlt két évben" - jelentette ki magabiztosan Xavi. A dánok ezzel együtt sem feltett kézzel futnak ki a pályára, és önbizalmukat mindenképpen növelheti, hogy a hét végi bajnokin a Lyngby ellen úgy nyertek 3-2-re, hogy a 87. percben még az ellenfél vezetett 2-1-re.

BL-csoportkör, negyedik forduló, a szerdai program:
E csoport:
CFR Cluj (román) - Bayern München (német) 20.45
FC Basel (svájci) - AS Roma (olasz) 20.45

F csoport:
MSK Zilina (szlovák) - Olympique Marseille (francia) 20.45
Chelsea (angol) - Szpartak Moszkva (orosz) 20.45

G csoport:
AC Milan (olasz) - Real Madrid (spanyol) 20.45
AJ Auxerre (francia) - Ajax Amsterdam (holland) 20.45

H csoport:
Partizan Beograd (szerb) - Braga (portugál) 20.45
Sahtar Donyeck (ukrán) - Arsenal (angol) 20.45

A Real Milánóban is nyerni akar

A Real Madrid is százszázalékos mérleggel büszkélkedhet eddig, vagyis egy újabb győzelemmel máris a legjobb 16 közé érezhetné magát, de a spanyoloknak nem lesz könnyű dolguk, elvégre az AC Milannál vendégeskednek. Két hete hazai pályán viszonylag simán verték 2-0-ra az olaszokat, és a Real azóta is csúcsformában van, ami a milánóiakról nem mondható el: a hét végén 2-1-re elveszítették a Serie A rangadóját a Juventusszal szemben.

Ronaldinho azon a meccsen nem játszott, s a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint kritizálta a csapat taktikáját, de a brazil cáfolta a lap értesüléseit - ugyanakkor kijelentette, hogy játszani szeretne a Real ellen. Erre meg is van minden esélye, de a Milan drukkerei számára alighanem ennél is fontosabb, hogy a brazil középhátvéd, Thiago Silva is vállalni tudja a játékot. A Real portugál mestere, José Mourinho először tért vissza Olaszországba azóta, hogy a nyáron otthagyta az Intert, és őt ismerve a madridiak nem fognak megelégedni egy döntetlennel.

Forrás: AFP
Újabb aranylabdás párharc várható a BL-ben, ha Ronaldinho és Ronaldo is pályára lép

Mindezt a csapat középhátvédje, Ricardo Carvalho is megerősítette: "Nagyon fontos, hogy csoportelsők maradjunk. A célunk, hogy minél hamarabb bebiztosítsuk továbbjutásunkat, vagyis Milánóban is nyerni akarunk."

A Manchester United szakvezetője, Sir Alex Ferguson is azt emelte ki a Bursaspor elleni idegenbeli találkozó előtt, hogy egy győzelemmel a csapat szinte már a legjobb 16 között érezheti magát, ennek ellenére azonban kihagyta az utazó keretből Rio Ferdinandot, aki pedig a hét végi bajnokit végigjátszotta, és nem bajlódik sérüléssel sem. A manchesteriek így erősen tartalékosan utaztak el Törökországba, hiszen Ferdinand mellett otthon maradt Jonny Evans, Federico Macheda, Anderson, Wayne Rooney, Ryan Giggs és Michael Owen is.

A törökök eddig még pontot sem szereztek a sorozatban, s a Bursaspor mestere, Ertrugul Saglam is elismerte, hogy együttese számára a Bajnokok Ligája még túl erős. "Hatalmas a különbség a csoport többi tagja és a mi csapatunk között" - jelentette ki a szakember annak ellenére, hogy a gárda a török bajnokságban tíz forduló után magabiztosan áll az élen.