Vágólapra másolva!
A tavalyi Bajnokok Ligája- és világbajnoki döntő játékvezetője, az angol Howard Webb szerint jó döntés született az Európai Labdarúgó Szövetség részéről, hogy Kassai Viktor kapta a szombat esti, Manchester united-Barcelona Bajnokok Ligája-finálét.

Anglia egyik legelismertebb futball-játékvezetője, Howard Webb szerint jó döntés született az UEFA részéről, hogy Kassai Viktor kapta a szombat esti BL-döntőt.

"Nagyon izgulok Viktorért, aki fiatal srác, de rengeteg tapasztalattal rendelkezik már" - nyilatkozta Webb a Guardiannak. "Fantasztikusan dolgozott a világbajnokságon, elődöntőt vezetett, azaz kipróbálhatta már magát ilyen komoly téttel bíró szakaszban. Egész szezonban jól fújt a BL-ben, azzal, hogy megkapta a döntőt, elismerték hivatalosan is a tudását."

A tavalyi BL-döntőt, illetve a dél-afrikai világbajnokság fináléját az akkor 38 esztendős Webb dirigálta, aki tanácsot is adott magyar kollégájának, hogyan fújjon szombat este a Manchester United-Barcelona mérkőzésen a londoni Wembley-ben.

"A Wembley-ben mérkőzést vezetni hatalmas lehetőség, főleg két ilyen szenvedélyes szurkolótábor előtt. Remélem, élvezni fogja a pillanatot, mert különleges kiváltság ilyen mérkőzésen dolgozni" - mondta Webb, hozzátéve, ha Kassai évekkel később visszatekint majd pályafutására, kétségtelenül úgy fogja gondolni, ez volt karrierje egyik csúcspontja.

A mostani BL-szezonban Kassai vezetett már meccset a Manchesternek, amikor Ferguson csapata 1-0-ra nyert a Valencia otthonában a csoportkör második fordulójában, akkor a magyar bíró egy sárga lappal lehozta a meccset. A 2010/2011-es kupasorozatban Kassai az Európa Ligában egy, a Bajnokok Ligájában öt meccset vezetett, többek között a tavalyi BL-döntős Inter és Bayern nyolcaddöntős párharcának első felvonásán - amelyet a bajorok nyertek 1-0-ra egy kései Gomez-góllal - is ő dirigált.

A Wembley-be kilátogató angol szurkolóknak sem lehet ismeretlen Kassai, aki tavaly szeptemberben a bolgárok elleni, 4-0-ra megnyert Eb-selejtezőn is közreműködött.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!