Vágólapra másolva!
Május 28-án a londoni Wembley-stadionban Kassai Viktor lesz a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője. A meccs előtti napon a 35 éves bíró az Európai Labdarúgó Szövetség hivatalos weboldalának nyilatkozott.

"Óriási megtiszteltetés nekem és a héttagú csapatom számára. Nagyon büszkék vagyunk, és a legjobb formánkat szeretnénk hozni szombat este" - mondta Kassai Viktor, aki a Bajnokok Ligája-döntők történetében először ötödmagával dirigálhat. A munkáját Erős Gábor és Ring György partjelzőként segítni, Fábián Mihály és Bognár Tamás pedig - ez az újdonság - a két kapunál elhelyezkedő játékvezetőként tevékenykedik majd (Vad II István a tartalék játékvezető, Kispál Róbert pedig a biztonsági tartalék).

"Nem könnyű a bíráskodás, nagy felelősséggel jár. Meccsenként több mint kétszáz döntést kell meghoznunk, amelyek között vannak könnyebb, közepesen nehéz és nehéz döntések is. Nagyon kell koncentrálnunk, hogy jó döntéseket hozzunk. De minden meccsen ugyanúgy kell dolgozni, nincs nagy különbség egy alsóbb osztályú mérkőzés és egy BL-találkozó között. Persze azt azért nem mondanám, hogy egy BL-döntő teljesen ugyanolyan, mint egy magyar vagy egy európai találkozó" - mondta az UEFA.com-nak a BL-döntők történetének a legfiatalabb játékvezetője, aki 2008-ban az Argentína-Nigéria olimpiai döntőben bíráskodott, míg a tavalyi focivébén a spanyol-német vb-elődöntőben dirigált.

"A legfontosabb, hogy nem szabad sokat gondolkodni a meccs fontosságán. Ez is csak egy focimeccs, két csapat, huszonkét játékos játszik, és ezt nem szabad túlbonyolítani" - folytatta Kassai.

"Mint ahogy a labdarúgónál, úgy a játékvezetőnél sem számít, hogy hány éves, a lényeg a pályán nyújtott teljesítmény" - fogalmazott Kassai, aki 35 évesen a BL-döntők történetének az eddigi legfiatalabb bírója.