Vágólapra másolva!
Alexandre Pato villámgyorsan, 23 másodperc alatt vezetést szerzett a Milannak a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája keddi rangadóján, de a brazil csatárnál korábban négy játékos is hamarabb küldte középkezdéshez az ellenfelet.

1. Roy Makaay: 10.2 másodperc a 2007-es Bayern München-Real Madrid meccsen


A holland csatár góljával a Bayern ledolgozta a Madridban összeszedett hátrányát, és végül 2-1-es sikert aratva, idegenben lőtt góllal jutott a legjobb nyolc közé.

2. Gilberto Silva: 20.07 mp a 2002-es PSV-Arsenal találkozón


Ahhoz hogy az Arsenal nagyon simán, 4-0-ra nyerje az eindhoveni csoportmeccset, az is kellett, hogy Thierry Henry passza után a brazil középpályás már a 20. másodpercben padlóra küldje a reménykedő hollandokat.

3. Alessandro Del Piero: 20.12 mp az 1997-es Manchester United-Juventus rangadón


A Juve egy idénnyel korábban is egy csoportban volt a MU-val, akkor 1-0-ra nyert, és 1997 októberében úgy tűnt, összejöhet az ismétlés, mivel Del Piero egy pimasz csel után gyorsan előnybe juttatta csapatát, ám az angolok végül 3-2-re fordítottak.

4. Clarence Seedorf: 21.06 mp a 2005-es Schalke-Milan meccsen


A három csapattal is BL-győzelemig jutó holland zseni gyorsan beköszönt a Schalke kapusának, Frank Rostnak a 2-2-re végződő csoportmeccsen.

5. Alexandre Pato: 23 mp a 2011-es Barcelona-Milan összecsapáson


Pato gyors gólja sokkolta a címvédőt, amely ugyan fordított, de a végén Thiago Silva fejesével a Milan kiénekelte a sajtot a Barca szájából.