Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem talált illegális fogadásokra utaló jeleket a szerdai Dinamo Zagreb-Olympique Lyon Bajnokok Ligája-mérkőzés után, amelyet a francia csapat 7-1-re nyert meg, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé. Egy francia fogadási iroda ugyanakkor vizsgálatot indított a meccsről.

Az UEFA csütörtökön közleményben jelezte: megfigyelő-rendszere semmi olyat nem jelzett, amely arra utalna, hogy a zágrábi összecsapás, valamint a csoport másik találkozójának, az Ajax Amsterdam-Real Madrid (0-3) mérkőzésnek a végeredményét befolyásolták volna.

A D csoportban a Real százszázalékos teljesítménnyel zárt az első helyen, a második - továbbjutást érő - helyért pedig a Lyon és az Ajax küzdött. A szerdai eredményekkel a francia együttes lépett tovább jobb gólkülönbségének köszönhetően, mivel az egymás elleni eredmény - két gól nélküli döntetlenről lévén szó - nem döntött a két csapat között.

Korábban Frank de Boer, az Ajax edzője úgy nyilatkozott, hogy tudtával a Lyon könnyen és gyorsan szerezte a góljait, továbbá eléggé szokatlan fél óra alatt hat gólt lőni.

A Lyonnál mérgesen fogadták a nyilatkozatot, Bernard Lacombe elmondta: "Ezt a szemetet! Az embereknek nem szabadna ilyeneket mondaniuk. Vajon nyomozást indítottak volna 1-1-nél, a félidőben is? Fülyülök rá, mit mond az Ajax edzője. Úgy látszik, az amszterdami játékvezetésért is mi vagyunk a felelősek."

A Lyonban Bafetimbi Gomis négy gólt szerzett, köztük a BL történetének leggyorsabb mesterhármasát.

Egy francia fogadási iroda, az Arjel ugyanakkor jelenleg is nyomoz a meccsel kapcsolatban. A vizsgálatot sajnálatosnak, de érthetőnek nevezte a Lyon közleménye.