Vágólapra másolva!
A Real Madrid hat perc alatt ledolgozta a hátrányát, majd negyedóra után már továbbjutásra állt a Bayern München elleni Bajnokok Ligája elődöntő viszsavágóján, végül mégis a büntetők döntöttek. A tizenegyeseknél a madridiaktól Cristiano Ronaldo, Kaká és Sergio Ramos is hibázott, és mivel a németeknél csak Kroos és Lahm rontott, a Bayern hazai pályán vívhatja a döntőt a Chelsea ellen május 19-én.

Robben imájától a lesújtott Alonsóig - galéria a meccsről

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Real Madrid (spanyol) - Bayern München (német) 2-1 (2-1, 2-1, 2-1) - büntetőkkel 1-3
Madrid, Bernabéu-stadion, 80 ezer néző
v.: Kassai
Real: Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo, - Khedira, Xabi Alonso - Di María (Kaká, 75.), Özil (Granero, 111.), Cristiano Ronaldo - Benzema (Higuaín, 105.).
Bayern: Neuer - Lahm, J. Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Ribéry (T. Müller, 95.), Kroos, Robben - Gomez.
gól: Cristiano Ronaldo (6., 14., az elsőt 11-esből), illetve Robben (27., 11-esből)
Továbbjutott: a Bayern München, 3-3-as összesítés után büntetőkkel

Álomszerűen kezdte a meccset a Real, hat perc telt el, amikor Marcelo keresztlabdáját Di María egyből ellőtte, a labda a bevetődő Alaba kezét érintette, Kassai pedig büntetőt ítélt. Cristiano Ronaldót nem izgatta, hogy a müncheniek reklamáltak a magyar bírónál, a bal alsóba gurítva vezetést szerzett csapatának.

Még negyedóra sem pörgött le, amikor már kettővel ment a Real - pedig Robben rögtön az első gól után egyenlíthetett volna, de ziccerben fölé emelt -, a befejező megint Ronaldo volt, de a dicséret elsősorban a remek gólpasszt jegyző Özilnek jár.

A Bayern nem fogott padlót a két gyors gól után, sokkal több volt az esemény a Real kapuja előtt, és amikor Gomez eltűnt Pepe szorításában, Robben megkapta az esélyt, hogy 11 méterre a kaputól csak Casillasszal álljon szemben. A korábbi Real-játékos lövésébe Casillas csak beleérni tudott, de a kapufa Robbennel volt, így kezdődhetett minden elölről.

Forrás: AFP
C. Ronaldo a meccs elején még örömében üvöltött (a képre kattintva galéria nyílik!)

Az első félidő szenzációsra sikerült, lüktető volt a játék, és mindkét csapat felvállalta a nyílt focit, a szünet után azonban behúzták a kéziféket, érezhető volt, hogy arra várnak, legyen egy hiba a másik oldalon. Némileg meglepő módon a Bayern volt a veszélyesebb, Robbent nem igazán tudták tartani a madridiak, akiknél talán most jelentkezett a Barca elleni bajnoki döntő fáradtsága, a támadásokért felelős emberek ugyanis nagyon szürkén játszottak. Gomez tehetett volna róla, hogy ne legyen hosszabbítás, de lövés helyett inkább cselezett, így újabb félóra izgalom várt a nézőkre.

A három gól és a büntetőpárbaj:


Hogy a frissesség tényleg döntő tényező volt - a Bayern a hétvégi bajnokit tudatosan beáldozta az elődöntő miatt, Heynckes szinte az összes kulcsembert pihentette -, az akkor jött elő, amikor a ráadásban a Real részéről két csereember, Granero és Kaká előtt adódott lehetőség. Mivel a kétszer tizenöt perc során sem esett gó, jöhettek a büntetők, amely pocsékul kezdődött a spanyolok szempontjából, mivel Neuer az egyaránt a jobb sarkot célzó C. Ronaldo és Kaká eszén is túljárt. Bár Casillas Kroos és Lahm ellen is győztesen jött ki a párharcból, Sergio Ramos kilőtte a labdát a lelátóra, így az ötödik párban már csak Schweinsteigerre került sor, a szőke középpályás a döntőbe lőtte csapatát, a Bayern hazai pályán küzdhet meg az első BL-sikerét hajszoló Chelsea-vel.

Percről percre

C. Ronaldo már az első percben földre került, Luiz Gustavo tudatta vele, mire számíthat. A harmadik percben alakította ki az első lehetőséget a Real, Di María ment le az alapvonalig, a visszagurított labdára Benzema és Khedira ért oda, végül a német lőtt, de Neuer könnyen fogta a labdát.

Az ötödik percben Marcelo keresztlabdája után Di María lőtt kapásból a hosszú oldalon, a lövésbe belevetődő Alaba kezét érintette a labda, Kassai pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Cristiano Ronaldo állt, és a bal alsóba gurított (1-0).


Egy perccel a gól után egyenlíthetett volna a Bayern, de Alaba beadása után Robben óriási ziccerben, három lépésről a léc fölé emelt. Nem zuhant össze a Bayern, ezt bizonyítja, hogy Gomez tőle szokatlanul messziről, 21 méterről lőtt, a labda kipattant Casillasról, de a berobbanó Ribéry elől Khedira becsúszva mentett. Éledezett a Bayern, mégis a Real szerzett újabb gólt: Özil szerzett labdát a müncheni térfél közepén, Benzema beindult, és elvitt egy védőt, de Özil C. Ronaldóhoz passzolt, aki 16 méterről a jobb alsóba helyezett (2-0).


Nem dőlhetett hátra a Real, mert a Bayern is felvállalta a nyílt focit, Robben meg is kínálta egy lövéssel Casillast, de a kapus védeni tudott. Aztán Gomez ismét a 16-oson kívülről próbálta meglepni Casillast, de tíz centivel eltévesztette a jobb alsót. A 25. percben kétszer is nagy kavarodás volt a Bayern kapuja előtt, előbb Neuernek kellett lábbal tisztáznia, majd Benzema forgolódott, de ismét a kapus volt a végállomás.

A 26. percben Gomez érkezett volna Kroos jobb oldali beadására, de eltűnt két védő között, Kassai ezért is büntetőt ítélt, és sárgát adott a vétkes Pepének. A tizenegyest Robben vállalta magára, és bár Casillas beleért a labdába, a kapufa belső éléről befelé pattant a labda (2-1). Ekkor hosszabbításra állt a meccs. A 30. percben Benzema kevergetett, majd a hosszú felsőt vette célba éles szögből, de megúszta a Bayern.


Egy percnyi üresjárat sem volt, Gomez került helyzetbe, de Casillas lábbal védett, majd Ribéry ért oda egy kipattanóra, de aztán egy becsúszó védő miatt elesett, a lasításból kiderült, Xabi Alonso a labdát pöckölte el. A 44. percben Xabi Alonso szabadrúgása után Sergio Ramos feje mellett ment el a labda, a másik oldalon Robben végezhetett el nagyon jó helyről szabadrúgást, de Casillas odaért a jobb sarokra tartó lövésre.

Második félidő

Fél perc pörgött le csak a második félidőből, amikor Benzema lőtte középre veszélyesen a labdát, de a társak lemaradtak róla középen. A Bayern válaszát a Lahm, Gomez páros postázta, a jobbhátvéd beadását a center bólintotta a jobb alsó mellé. Az 56. percben Benzema kapott jó labdát, nem is várt sokat, egyből lőtt, de Neuer kitolta a lövését.

Forrás: AFP
Khedira (jobbra) üldözi Ribéryt (a képre kattintva galéria nyílik!)

A Real sokkal óvatosabbá vált a müncheni gól óta, el is hagyta a lendületét a hazai csapat, a meccs elején villogó támadóknak alig-alig volt momentuma. A 66. percben Robben próbálta megkerülni Pepét, de Casillas kirobbant a kapuból, és ha másodjára is, de megcsípte a labdát. Aztán C. Ronaldo állt be a jellegzetes terpeszében egy szabadrúgáshoz, a sorfal nem is okozott gondot, de Neuer könnyen fogta a középre tartó labdát. Egy perccel ezután C. Ronaldo gurított vissza Benzemának, aki kissé elkapkodta a lövést, a labda így két méterrel ment fölé.

A 77. percben Benzema gyönyörűen csapta be Badstubert, majd a középen érkező C. Ronaldót akarta megjátszani, de J. Boateng nagyot mentett. a 84. percben Robben passzolt Ribérynek a madridi 16-oson belül, de a sebhelyes arcú francia rosszul vette át a labdát, majd lepattant a gyorsvonatként érkező Pepéről. Egy perccel később Robben önzetlenül tette tovább a labdát Gomeznek, aki megcsinált egy lövőcselt, majd elvesztette az egyensúlyát, így a lövésébe két védő is bele tudott vetődni, az emiatt erőtlenné váló lövés pedig könnyű préda volt Casillasnak. A 90+2. percben még egy gyors kontrával megúszhatta volna a hosszabbítást a Real, de C. Ronaldo beadása nem sikerült, a minden mindegy alapon elengedett lövése pedig Neueré lett.

Hosszabbítás

Ribéry lába nem bírta, a vb-gólkirály Thomas Müller jött a helyére. A Realnak nem lehettek jó emlékei a hosszabbításról, 2005-ben ugyanis elbukott a túlórában a Juventus ellen, míg a Bayern a 2001-es döntőben egészen a büntetőkig elment a Valencia ellen, és végül be is gyűjtötte a kupát.

Ez volt a 20. BL-párharc, amelyen hosszabbítás volt, a korábbi tizenkilenc közül csak nyolc dőlt el a kétszer tizenöt perces ráadás során, a maradék tizenegy büntetőkkel zárult. Az UEFA honlapján a válaszadók 54 százaléka arra szavazott, hogy a németek lövik a következő gólt. A Bayernből ketten is kipontozódtak, Luiz Gustavo és Badstuber is sárga lapot kapott, így egyikük sem játszhat a döntőben - ha eljut odáig a német csapat.

Nagyon ellaposodott a meccs, a Real-játékosokban talán most jött ki a Barca elleni hétvégi rangadó fáradtsága, a Bayern mintha jobban pörgött volna, de ez nem mutatkozott meg helyzetekben. A 108. percben a hosszú idő óta észrevetlen C. Ronaldo vállalkozott lövésre, de nagyon rosszul találta el a labdát, ami vagy tíz méterrel ment mellé. Két csere, Granero és Kaka összjátéka eredményezett madridi lehetőséget, de a brazil nem vette át túl jól a labdát, így Boateng ki tudta szorítani, majd a beadásába is belelépett.

A 115. percben ismét Granero volt az egyik főszereplő, Neuer ugyan rángatta a mezét, de a Real-középpályás nagyon el akart esni, és bár adtak ilyenért már 11-est, Kassai kifelé ítélt szabadrúgást, és sárgát adott Granerónak. Három perrcel később Marcelo vágott ki nagy szólót, majd C. Ronaldót akarta kiugratni, de Higuaín is mozdult a labdára, az argentin csatár pedig lesen volt, így nem mehetett tovább az akció. A hosszabbítás sem hozott döntést, jöhetett az orosz rulett, a büntetőpárbaj.

Tizenegyesek

Alaba révén a Bayern kezdte a tizenegyeseket, és az osztrák válogatott a bal sarkot választotta, 0-1.
C. Ronaldo volt az első madridi, és hiába lőtt be az idényben 13-ból tizenhármat, Neuer most túljárt az eszén.
Gomez nem rontott, 2-0 a Bayernnek.
Kaká is a jobb sarkot választotta, és Neuer ezt is kivédte.
Kroos az első német hibázó, Casillas leért a bal alsóra.
Xabi Alonso berúgta a kapu közepére, 1-2.
Lahm a jobb oldalt célozta meg, Casillas ezt is fogta.
Sergio Ramos a lelátóra rúgta a labdát, maradt az 1-2.
Schweinsteiger simán berúgta, a Bayern hazai pályán játszhat döntőt május 19-én.